Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Belangrijkste regels van webdesign

website laten bouwen

Er is een verstandig gezegde: “Gebruikers merken een ontwerp alleen op als het slecht is.” Dit is hoe het gebeurt: op een gebruiksvriendelijke webresource heb je gewoon geen tijd om na te denken of deze knop handig is geplaatst of dat de kleuren van de landingspagina worden gecombineerd? Bekwaam webdesign leidt, “reageert” op al uw wensen en u vindt het leuk, ik vind het geweldig! Wat is het geheim? Laten we nu de kaarten onthullen.

Drie hoofdprincipes van webdesign

Als u een professionele grafisch ontwerper bent, zijn de 100 Essential Design Principles van Susan Waynshank een al lang bestaande lezing van kaft tot kaft. Voor degenen die net aan hun reis beginnen of de basisprincipes van webdesign begrijpen om het werk van iemand anders te evalueren, zijn hier de 3 belangrijkste principes van webdesign. Controleer en corrigeer.

Alleen maar

Niemand heeft tijd om door het doolhof van uw website of online winkel te navigeren. Mensen komen naar je toe voor informatie, goederen, diensten en willen die direct ontvangen. Als iemand sneller biedt, dat en privileges. Verlaat de moeilijkheden voor entertainmentportals of games, en de beste webontwerpen voor een online winkel zijn altijd eenvoudig.

Origineel

Vergeet de details niet – ze kunnen zelfs de meest saaie site laten opvallen. Winkelwagen, opmerkingenvenster, pop-upvenster – verras met uw bron, want het creatieve ontwerp van de website blijft in uw geheugen.

Doorzichtig

Waar het eenvoudig is, is er duidelijk. Hoewel de “intuïtieve interface” pretentieus klinkt, schuilt er waarheid in deze uitdrukking. Als ik het verloop van mijn gedrag op de site kan voorspellen, ontstaat er vertrouwen en vertrouwen. Loyaliteit is hier niet ver vandaan.

Moderne trends in webdesign

 Mono scherm / één pagina

Als ontwerpers met de tijd meegaan, is uw site nu een “canvas” geworden. Aanpassingsvermogen dwong ontwikkelaars om hun aanpak te veranderen, en nu gaan we niet van pagina naar pagina, maar leren, kopen en werken we op dezelfde pagina vanuit verschillende gadgets. Het is veel gebruiksvriendelijker en ook veel zuiniger voor de eigenaar.

Parallax-effect en gesplitst scherm

Om een ​​enkel scherm bezoekers te laten trekken, gebruikten webontwerpers twee technieken. Het eerste, parallax-effect, wordt geassocieerd met een enkele achtergrond van de site (één afbeelding) en andere elementen die verschijnen en verdwijnen tijdens het scrollen. Volgens kenners geeft de achtergrond de sfeer weer en vormt het een enkele indruk. De tweede optie is een dubbel scherm, dat is verdeeld in twee onafhankelijke helften.

Multimedia

Dankzij moderne multimediamogelijkheden wordt de webbron interactief. Verras uw gebruiker door hem de touwtjes in handen te geven. Structureer de informatie consistent, maak interessante overgangen binnen de pagina, laat hem kiezen, anticipeer op zijn acties – betrek erbij! Geloof me, iedereen zal tevreden zijn.

Minimalisme

De KISS-regel (“Keep It Simple, Stupid” of “Keep It Short and Simple”) is stevig verankerd in modern design. Voor de achtergrond wordt één grote afbeelding gebruikt, een schreefloos lettertype is meer dan 14 punten, de meest noodzakelijke knoppen verschijnen onopvallend aan de zijkanten. Dankzij de trend naar minimalisme zijn platte vormgeving (plat) en een bloksysteem van informatiepresentatie echt onthuld. Je kunt er trouwens mee experimenteren door vierkanten te vervangen door rechthoekige of ronde vormen.

Overzicht

Alle moderne trends in webdesign kunnen als zodanig worden beschreven: een complexe presentatie van gegevens op één bron, wat handig zal zijn voor elke gebruiker. Dankzij widgets wordt een interactief multimediascherm gemaakt (vergeet de aanpassing niet!), Waarmee de gebruiker communiceert en de nodige informatie over de eigenaar ontvangt. Onthoud: een goed doordacht webdesign gecombineerd met hoogwaardige inhoud zorgt voor een geweldige ervaring en verhoogt de loyaliteit.

https://www.webdeveloper.today/2022/06/components-create-your-project-with.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/about-us.html