Eurostarter
Image default
Bedrijven

heb je Een tolk Engels nodig?

heb je Een tolk Engels nodig?

 

Hoewel Nederlanders de Engelse taal het best beheersen in vergelijking met andere landen waar het zijn er toch situaties waarin een tolk Engels noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan vaktaal, zoals medisch of juridisch. Een tolk Engels staat in de top 20 van meest aangevraagde talen.

 

Wat is tolken?

Tolken is het gesproken woord mondeling weergeven in een andere taal. Enen Tolk Engels is een onmisbare schakel in situaties waarbij niet alle aanwezigen de Engelse voertaal spreken of niet voldoende begrijpen. De aanwezigheid van de tolk Engels kan er voor zorgen dat gesprekken soepel verlopen, er geen miscommunicatie ontstaat en dat klanten zich welkom en op hun gemak voelen. In tegenstelling tot de vertaler heeft de tolk Engels slechts enkele seconden tijd om na te denken over de juiste formulering in de doeltaal. Hierdoor heeft hij of zij vrijwel geen tijd voor correcties. Een tolk Engels kan dus het beste een native spreker zijn, hierdoor kan hij het beste tolken tussen de twee talen.

Verschil tussen tolk en vertaler

Vaak wordt gedacht dat een tolk Engels en een vertaler Engels hetzelfde beroep en werkzaamheden hebben. Maar dat is niet het geval, tussen vertalen en tolken bestaan duidelijke verschillen. Een Engelse vertaler vertaalt het geschreven woord. Een tolk Engels vertaalt het gesproken woord. Daarnaast beschikt een vertaler beschikt over goede redactionele vaardigheden, blijft vaak dicht bij de originele tekst en kan de tijd nemen om over de juiste vertaling na te denken. Dat is bij een tolk Engels wel anders. Zo heeft een tolk Engels goede communicatieve vaardigheden nodig , is intuïtief, flexibel en snel in zijn reactie. De tolk Engels moet namelijk zonder voorbereiding elk willekeurig woord praktisch gelijktijdig kunnen vertalen. Dit mag vaak wel in eigen woorden en hij hoeft niet zo dicht bij een tekst te blijven als de vertaler.  Gerelateerde artikelen

Kies voor de service van deze expert in bliksembeveiliging

Tips om in een keer te slagen voor je rijbewijs!

Het opzetten van je eigen bedrijf en waar je op moet letten