Eurostarter
Image default
Rechten

Kijk eens online wat er mogelijk is bij een strafbeschikking

Heb je een strafbeschikking ontvangen? Dan is het zaak dat je deze nooit zonder meer accepteert. Dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben, zowel op de korte als lange termijn. Kijk hiervoor eens op de website https://www.strafbeschikking-advocaat.nl/ zodat je weet wat te doen. 

Laat je bijstaan door een advocaat

Een strafbeschikking accepteren doe je beter niet zomaar. Om ervoor te zorgen dat je geen te hoge straf krijgt of om deze te voorkomen schakel je het beste een advocaat in. Zij weten vaak snel waar het om gaat en kunnen je dossier bekijken zodat ze weten hoe ze je het beste kunnen helpen met je zaak. Ook kunnen ze je van dienst zijn als je wordt opgeroepen voor een zitting. Daarbij wordt namelijk de strafmaat bepaald en zij kunnen proberen deze te laten verminderen. 

Vul het aanmeldformulier in

Een goede advocaat kost wat maar in bepaalde gevallen kunnen ze ook Pro Deo voor je werken. Informeer altijd op voorhand goed wat het je gaat kosten zodat je weet of het betaalbaar voor je is. Als je een advocaat zoekt kun je op de genoemde website ook een aanmeldformulier invullen. Hierop vul je je persoonlijke gegevens in maar ook wat de aard van het probleem is. Als je het aanmeldformulier hebt ingevuld kun je dit verzenden. Dit gebeurt altijd op een veilige manier en je kunt er zeker van zijn dat je gegevens bij de persoon waarvoor ze bestemd zijn terechtkomen. 

Bezwaar aantekenen binnen twee weken

Het is wel zaak dat je binnen twee weken nadat je de strafbeschikking ontvangen hebt of de oproep naar een zitting te komen, contact opgenomen hebt met een advocaat. Na die twee weken is het namelijk niet meer mogelijk in verzet te gaan tegen de beschikking.