Eurostarter
Image default
Dienstverlening

Laat een kelderlekkage nooit onbehandeld

In Nederland komen lekkages in de kelder helaas maar al te vaak voor. En regelmatig blijven deze onopgemerkt, vooral als het kelders of kruipruimtes betreft die niet gebruikt worden. Zo’n kelderlekkage kan grote schade aanrichten, niet alleen aan uw woning, maar ook aan uw gezondheid. Bent u er op tijd bij, dan kunnen specialisten zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn het vaak vrij eenvoudig en goedkoop oplossen. Bent u niet op tijd, dan kan het vocht ernstige schade aanrichten aan uw draagconstructie. Maar hoe weet u dat u een kelderlekkage heeft en wat kunt u er aan doen?

Hoe herkent u een lekkage?

Een kelderlekkage kan soms een lange tijd onopgemerkt blijven. Merkt u één of meerdere van de volgende symptomen, dan is het tijd om een kijkje in uw kelder of kruipruimte te nemen:

  • U ruikt een muffe en onaangename geur bij uw kruipluik of in uw meterkast.
  • U ziet natte plekken verschijnen aan de onderkant van uw muren in uw leefruimte.
  • Uw vloer voelt killer dan normaal en u ervaart tocht en trek rondom uw enkels (alleen van toepassing op niet geïsoleerde vloeren).

De gevolgen van vocht in de kelder

Het is ook goed om af en toe een kijkje te nemen in uw kruipruimte of kelder ook als u deze symptomen niet ervaart. Doe dit bijvoorbeeld elke maand, om te zien of alles nog in orde is daar. Een kelderlekkage en hoge luchtvochtigheid onder uw woning veroorzaakt daar schimmels en zwammen. Het vocht trekt ongedierte aan. De sporen van de zwammen en schimmels zijn schadelijk voor uw gezondheid en kunnen problemen in de luchtwegen, misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken. Als het vocht uw draagconstructie intrekt veroorzaakt het houtrot en broze stenen. Deze verliezen hun kracht en uw woning is niet meer veilig. Een kelderlekkage lost u dus het beste zo snel mogelijk op door Van de Vossenberg in te schakelen! Dat is niet alleen financieel beter, maar ook beter voor uw gezondheid.

https://vossenbergbv.nl/