Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Van “huh” naar “Aha!” in zes stappen

Van “huh” naar “Aha!” in zes stappen

Heb je weleens gehoord van een explanimation? Een explanimation, of uitleg-animatie is een korte animatie video waarin je de kijker in het kort iets uitlegt. Je kunt dan denken aan een proces, een beleidsplan, de unieke eigenschappen van een product of dienst, of een abstract concept. De speeltijd van een explanimation is kort, zodat de kijker de hele video uitkijkt zonder af te haken. Bij Donker Media kom je in zes stappen van “Huh” naar “Aha!”

Stap 1: Concept en script

Deze fase legt de fundering onder jouw uitleg animatie. In een gesprek brengen we boven water wat je precies wilt. Welk doel heb je met je animatie? Wat is de kernboodschap? Wie is de kijker? Heeft hij of zij voorkennis? We werken gestructureerd en vragen door, zodat we alles hebben wat nodig is om een script te schrijven.

Stap 2: Storyboard

Wanneer het script akkoord is, tekenen we de animatie uit als een soort stripverhaal. Dit heet een storyboard. Met het storyboard wordt duidelijk hoe de explanimation eruit gaat zien en welke sfeer hij heeft.Wanneer we het storyboard afhebben, leggen we je dit voor zodat je feedback kunt geven.

Stap 3: Illustraties

Nadat het storyboard af is, gaan we de ruwe schetsen verfijnen. We zoeken de juiste animaties, de perfecte kleuren en de personages die je doelgroep het beste zullen aanspreken.

Stap 4: Voice-over

Hierna wordt de vertelstem opgenomen. Uiteraard kun je zelf kiezen welke stem je het beste bevalt. We hebben diverse stemacteurs waar we veel mee werken, maar uiteindelijk kies jij wie jouw verhaal gaat vertellen.

Stap 5: Animatie

Met de vertelstem opgenomen gaan de animatoren aan het werk. Het is soms nog een hele puzzel, maar zij zorgen dat de animaties perfect getimed zijn op de vertelstem.

Stap 6: Geluidseffecten

Als laatste voegen we geluidseffecten toe. Deze maken je animatie wat levendiger en leuker. Ook helpen ze de aandacht te sturen naar waar je deze wilt hebben.

Deze zes stappen vormen samen de werkwijze waarmee Donker Media zorgt voor een uitleganimatie die ervoor zorgt dat je kijker precies begrijpt wat je bedoelt. Aha!

https://donkermedia.nl/

Gerelateerde artikelen

Ga samen op pad met de Orthros duofiets

Alles wat jij moet weten over e-liquid

Een koffiemachine huren