Eurostarter
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet je op letten bij het reizen met de taxi in het buitenland?

Veel mensen maken tegenwoordig in het buitenland gebruik van een taxi. Vooral als zij bijvoorbeeld net op de luchthaven van hun vakantiebestemming zijn aangekomen nemen ze een taxi naar hun hotel of appartement. Omdat ze de weg nog niet goed kennen is het handig om gebruik te maken van een taxi die je precies op de plaats van bestemming brengt. Zo weet je zeker dat je niet direct verdwaalt. Tegenwoordig is het erg makkelijk om online of via een app een taxi te bestellen. Dat kan bijvoorbeeld via City.taxi . Voordat je gebruik gaat maken van een taxi in het buitenland is het wel aan te raden om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de verschillende taxi-aanbieders. In onderstaand artikelen geven we een aantal tips waar je op kunt letten bij het gebruik van een taxi in het buitenland. 

Check of de taximeter aan staat

Kijk als eerste altijd als je instapt of er een meter in de taxi aanwezig is. Als deze er niet is kun je het beste een andere taxi uitkiezen. Als je toch in deze taxi wilt blijven zitten spreek dan in ieder geval van te voren met de taxichauffeur de ritprijs af. Als deze er wel is vraag dan meteen of de taxichauffeur de meter wil aanzetten. Zo kun je precies zien wat de rit zal kosten en je kunt achteraf geen discussies met elkaar krijgen over de prijs. Let er ook op dat de taxichauffeur de route kent en ook niet expres omrijdt. Je kunt altijd tijdens de rit de navigatie op je telefoon aanzetten zodat je zeker weet dat de kortste route naar jou plaats van bestemming wordt gevolgd. 

Zoek vooraf naar betrouwbare taxibedrijven 

Verdiep je waar mogelijk van te voren in welke taxibedrijven betrouwbaar zijn in de regio waar jij op vakantie gaat. Een goede reputatie geeft van een bedrijf geef meer zekerheid dat de taxirit zonder problemen zal verlopen. Je kunt bijvoorbeeld online zoeken naar recensies van de taxibedrijven in de regio. Ook kun je vrienden, familie, en collega´s die al eerder in de regio op vakantie zijn geweest naar hun ervaringen met de verschillende taxibedrijven. Als zij goede ervaringen hebben met bepaalde taxibedrijven kun je ook voor deze bedrijven kiezen als je eenmaal op vakantie bent.