Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

3 redenen om een kussensloop om je kussen te doen

3 redenen om een kussensloop om je kussen te doen

Sommige mensen vinden het te veel moeite om een kussensloop om hun kussen te doen. Toch doe je er goed aan om dit tijdens het verschonen van het beddengoed meteen even mee te pakken. Hieronder lees je drie redenen om een kussensloop om je kussen te doen. Lees snel verder!

 

Je kussen blijft veel langer mooi en behouden

Kussenslopen zijn niet voor niets uitgevonden. Een kussensloop zorgt ervoor dat jouw kussen veel langer mooi en behouden blijft. Wanneer we slapen verliezen we namelijk allemaal vocht in de vorm van transpiratie. Ook ademen we een gedeelte van het vocht uit. Je denkt nu misschien: “maar ik zweet toch helemaal niet?! En al helemaal niet ’s nachts wanneer ik stil lig?” Helaas, zelfs jij verliest ’s nachts toch echt vocht. Vocht dat zonder de juiste bescherming in je matras en kussen kan trekken. Ook kwijl je misschien wel in je slaap zonder dat je het door hebt. Of wat dacht je van die gel in je haar of die make-up op je gezicht van de dag ervoor? Ook gel en make-up kunnen vlekken in je kussen veroorzaken die maar moeilijk te verwijderen zijn. Een kussensloop met daaronder het liefst ook nog een molton of kussenbeschermer is zo gek dus nog niet!

 

Een kussensloop was je makkelijker uit dan een kussen

Heb je toch per ongeluk op je kussen zonder kussensloop geslapen en zijn er nu vlekken zichtbaar? Dan kun je die er waarschijnlijk alleen nog maar uit krijgen door je kussen te wassen. Omdat kussens vaak alleen op slechts zeer lage temperaturen gewassen mogen worden, is de kans klein dat alle vlekken er in één keer uit willen. Te vaak wassen kan er echter voor zorgen dat de vulling gaat klonteren waardoor je kussen niet lekker meer ligt. Een kussensloop daarentegen kun je keer op keer wassen en vervangen zodra deze lelijk en slecht wordt. Een kussensloop was je dus makkelijker uit dan een kussen.

 

Beddengoed afstemmen op de rest van het interieur

Het mooie van beddengoed is dat het in zoveel verschillende prints en kleuren te verkrijgen is. Hierdoor kun je jouw beddengoed helemaal afstemmen op de rest van het interieur. Nog een reden dus om een mooi kussensloop van Cinderella om je kussen te doen!

 

https://www.cinderella.nl/