Eurostarter
Image default
Dienstverlening

Chiropractie: een techniek voor gezondheid en welzijn

Opgeleide chiropractors zijn gespecialiseerd in het corrigeren van wervelkolomafwijkingen en bewegingsstoornissen. De chiropractor Bennekom doet dit meestal handmatig met behulp van een chiropractische procedure, of aanpassing.

Deze snelle beweging is natuurlijk en veilig. Het helpt de normale stand van de wervelkolom en de beweging van de wervels te herstellen en ziekten van het zenuwstelsel te elimineren om de gezondheid te verbeteren. De procedure verhoogt de functionele capaciteit van het zenuwstelsel en verbetert dus bijvoorbeeld op natuurlijke wijze het uithoudingsvermogen.

 

Chiropractor consult en behandelingsprogramma

Een typische patiënt doorloopt tijdens zijn behandelingsprogramma drie verschillende stadia van behandeling. In de eerste fase behandelt de chiropractor Bennekom de symptomen, zoals pijnbestrijding. De volgende stap is het lichaam te helpen zijn weefsels te genezen en de verschillende functies te normaliseren.

In de laatste fase zal de chiropractor zich richten op regelmatig onderhoud en het in stand houden van de bereikte resultaten. Het doel van onderhoud is om verder letsel te voorkomen en slijtage van de wervelkolom tegen te gaan.

 

Behandeling om de symptomen te verlichten

Het belangrijkste doel van een chiropractor Bennekom is om de patiënt te helpen de symptomen te verlichten. De behandeling wordt uitgevoerd met technieken en therapieën die de symptomen, spierspanning en ontstekingen op de snelste en meest effectieve manier verminderen.

Voor de meeste patiënten betekent dit dat zij zo snel mogelijk hun normale levensritme kunnen hervatten. Patiënten wordt aangeraden voorzichtig te beginnen, maar ook te blijven bewegen omdat het metabolisme van het lichaam een snelle weefselgenezing bevordert.

 

Corrigerende behandeling

In de tweede fase van de behandeling richt de chiropractor zich op het corrigeren van de problemen (subluxaties) en op het genezen en rehabiliteren van het beschadigde weefsel. Anders zal het onmogelijk zijn een goed resultaat te bereiken en is de kans groot dat het probleem zich in de toekomst opnieuw zal voordoen.

Daarom is het van het grootste belang dat de behandelingsduur en de richtlijnen voor thuiszorg worden nageleefd. Het is ook goed voor de patiënt om te weten dat de behandeling vaak moet worden voortgezet, zelfs als de pijn en het ongemak verdwenen zijn; weefsel genezing en functioneel herstel zijn vaak nog gaande.

 

Behoud van Wellness

Nadat de weefsels van de wervelkolom zijn genezen en de functie van de wervelkolom weer normaal is, is het raadzaam regelmatig naar het chiropractisch bureau te gaan om de wervelkolom te controleren.

Regelmatige bezoeken aan een chiropractor bieden dezelfde voordelen voor de wervelkolom als regelmatige bezoeken aan de tandarts voor tandheelkundige apparatuur. Met andere woorden, problemen en aandoeningen worden vroegtijdig opgespoord, voordat ze pijn, ongemak of onomkeerbare weefselschade veroorzaken.