Eurostarter
Image default
Bedrijven

Continuous improvement op de werkvloer

Lijnen die onnodig stilstaan , veel verspilling, weinig overzicht in het werk én Inefficiënte werkprocessen? Dit zijn tekenen dat u iets aan uw werkproces moet veranderen! Hieronder een aantal tips om continuous improvement software in te zetten voor een betere werkomgeving.

Start vooraan

Een continu verbeteringsproces, ook wel continuous improvement genoemd, is een voortdurende handeling om diensten, producten of processen van zo goed mogelijke kwaliteit te houden. Begin hiervoor bij de basis. Zitten de juiste mensen op de juiste plek? Zijn de werkprocessen al eens eerder in kaart gebracht? Beschikken medewerkers over het juiste gereedschap? Waar zitten eventuele pijnpunten of verbeteringen?Wanneer zijn processen voor het laatst in kaart gebracht?

Om de processen te optimaal mogelijk te kunnen veranderen is het belangrijk eerst inzicht te krijgen in de huidige processen.

 

Een mobiele ondersteuning

Om het uzelf gemakkelijk te maken, raden wij u aan om mobiele inspectie te gebruiken. Deze gebruiksvriendelijke mobiele inspectietoepassing zorgt ervoor dat elke operator weet wat hij moet doen, hoe en wanneer hij het moet doen. Slechts een paar klikken in de app. Dit maakt hun werk gemakkelijker, gerichter en overzichtelijker!

Een gestructureerde werkruimte

Wellicht presteert u ook het beste op een goed georganiseerde werkplek. Dit geldt ook voor uw medewerkers. Zorg ervoor dat u onnodige items, papier en ongebruikt gereedschap weggooit. Dit zorgt voor het beste resultaat en productieproces. Probeer ook een goed geplande werkplek te hebben. Zorg ervoor dat medewerkers weten waar ze materialen of gereedschappen kunnen vinden en waar ze deze kunnen beheren.

Getraind personeel

Verbetering vereist ook een zekere mate van flexibiliteit, vooral: nieuwe kennis. Met behulp van opleidingen kunt u ook nieuwe medewerkers leren omgaan met bepaalde machines, installaties en productiemiddelen. Geef uw medewerkers de ruimte om te leren. Hierdoor kan de hele organisatie zich uiteindelijk ontwikkelen.

https://ezfactory.nl/en/continuous-improvement-software/