Eurostarter
Image default
Woning en Tuin

De eethoek: alles voor een perfecte inrichting

Het inrichten van de eethoek is een leuke en ook zeker niet onbelangrijke onderneming. We maken dagelijks gebruik van de eethoek en daarom is het zeker de moeite waard ervoor zorg te dragen dat de plek waar we gezamenlijk ontbijten, lunchen en dineren perfect is ingericht. Voor de inrichting van de eethoek kun je alle kanten op; je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Het is echter in ieder geval van belang dat je een geschikte eettafel en dito stoelen hebt zodat je met het hele gezin of eventueel met gasten gezellig om de eettafel kunt zitten. Na de stoelen en de juiste tafel te hebben uitgezocht kun je met allerlei details aan de slag om de inrichting van deze gezellige hoek tot in de puntjes uit te werken. We beginnen graag eerst met wat tips over het uitzoeken van de juiste eetkamertafel en stoelen. 

Tafels voor in de eethoek

Bij de keuze voor een tafel voor in de eethoek is een hoop afhankelijk van de grootte van je eetkamer en het aantal mensen dat je graag kwijt zou willen kunnen aan de betreffende tafel. Wat betreft de tafel kun je variëren in het materiaal waaruit de tafel bestaat. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen uit tafels in verschillende vormen en maten. Wat betreft materialen is hout vaak een goede keuze, alhoewel de laatste jaren ook steeds meer tafels van kunststof in trek zijn. De volgende vraag is of je kiest voor een ronde tafel of een rechthoekige tafel. Ronde tafels zijn erg gezellig, omdat je iedereen aan tafel goed kunt zien, echter nemen ze erg veel ruimte in wanneer je een ronde tafel wil gebruiken voor grotere groepen mensen. De rechthoekige tafel biedt een wat efficiëntere manier van invulling van de ruimte en kan vaak ook uitgeschoven worden om plaats te bieden aan meer mensen. 

Ga voor bijpassende stoelen

Wat betreft de stoelen is het uiteraard van groot belang dat ze mooi passen bij je eettafel. Heb je een houten tafel, dan kan het dus mooi zijn om ook houten stoelen in je eethoek te zetten. Zorg ervoor dat je stoelen naast een match met je tafel ook gewoon erg lekker zitten en je garandeert je van de perfecte stoelen voor jouw eetkamer! 

Zoek een mooie set uit

Het is bij vele winkels ook mogelijk om een prachtige set aan te schaffen waarmee je in een keer een mooie eettafel met bijpassende stoelen voor in de eetkamer te pakken hebt. Op deze manier is de basis voor de inrichting van jouw eethoek in een keer gelegd en vaak is het zo dat een dergelijke set niet alleen zeer goed bij elkaar past, maar ook nog eens voor een erg aantrekkelijke prijs te krijgen is. Uiteraard moet je wel net geluk hebben dat je een set weet te vinden die aan jouw smaak en vereisten voldoet, maar met een beetje geduld en plezier in het zoeken vind je vast en zeker die perfecte set voor in jouw eethoek!