Eurostarter
Image default
Auto’s en Motoren

Denk hier aan met lasergamen thuis

Lasergamen is een leuke activiteit om samen te doen en laserguns zijn ook beschikbaar als kinderspeelgoed. Bij lasergamen draagt iedere deelnemer een target op zijn lichaam en deze kan geraakt worden door een zwakke laserstraal uit de lasergun. Dit target registreert deze straal en laat de deelnemer weten wanneer die is geraakt. Maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om af te reizen naar een lasergame locatie. Ook thuis kan een laser potje gecreëerd worden met de juiste apparatuur. Online zijn allerlei benodigheden te koop, van obstakels tot laser guns en targets. Het plezier wordt snel de volgende dag op uw deurmat geleverd!

Koop de juiste apparatuur

Als je een lasergame potje wil nabootsen thuis is het belangrijk dat je de juiste apparatuur koopt. Als je eenmaal dit speelgoed hebt aangeschaft kun je er nog lang gebruik van maken en meerdere malen een lasergame organiseren, voor een kinderfeestje of verjaardag bijvoorbeeld. Uiteraard moeten er meerdere laserguns gekocht worden, deze zijn vaak te bestellen in een paar van twee. Er zijn veel verschillende kleuren en maten en ze komen allemaal met andere functies en specificaties. Hoe groter de lasergun hoe verder deze nog een target kan raken. Ze kunnen bijvoorbeeld tot zo’n 50 meter raken, mits de zon niet sterk schijnt. Ook moeten deelnemers een target vest dragen, deze worden geraakt door de laserguns.

Zorg altijd voor veiligheid

Lasergamen is een intensieve activiteit en wekt altijd veel enthousiasme op. Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen zich volledig laten meegaan met het spelletje en het verhaal. Tijdens de game zijn er vaak obstakels waarachter een deelnemer zich kan verstoppen en even schuiling kan zoeken. Als je dus zelf een lasergame organiseert, moet je goed erop letten dat deze obstakels goed in elkaar zitten en geen gevaar kunnen vormen. Ook moeten alle looppaden duidelijk aangegeven en goed vrijgehouden worden. Je wilt natuurlijk een val voorkomen. Met lasergamen ervaren de deelnemers geen pijn als ze geraakt worden, dus dat is in ieder geval een voordeel.