Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Palmboom in huis of in de tuin? Zo verzorgt u hem!

Als we het over palmbomen hebben, denken we aan bomen langs de witte zandstranden van tropische eilanden. Dit inspireert ons om deze boomsoort in huis te halen! Het is een bijzondere boom die interessant is geworden omdat er bepaalde soorten palmbomen zijn die we in ons eigen land kunnen kweken. Hoe dat moet, en welk verzorgingsregime bij deze bijzondere boom past, kunt u hieronder lezen. 

 

Hoe moet u een palmboom verzorgen?

Zoals alle bomen hebben palmen een aantal voedingsbehoeften. Het is belangrijk om een goede bodemstructuur te hebben, zodat vocht op de juiste manier kan worden vastgehouden. Water is erg belangrijk voor een palmboom. Als een palm geen water krijgt, zal hij zijn eigen bladeren gaan drinken, die uiteindelijk zullen afsterven. In de zomer heeft een palm elke dag water nodig. Zorg ervoor dat overtollig water weg kan lopen. In de winter heeft een palm echter nauwelijks water nodig als hij in de kou staat. Eens in de vier dagen is voldoende. Let op dat u niet te veel water geeft, anders kan de kluit bevriezen en afsterven. 

 

Tactische plaats? 

We kennen de palm van diverse warme vakantiebestemmingen. In het algemeen houden de meeste bomen van veel zonlicht. Ze staan graag buiten in de volle zon, op een open plek waar ze het zonlicht graag opvangen. Heeft u een palmboom binnenshuis? Zorg dan dat hij een plekje bij het raam heeft waar het licht makkelijk door kan schijnen. Een palm heeft minstens drie uur direct zonlicht per dag nodig. 

 

Winteronderhoud

De meeste palmsoorten zijn niet geschikt voor Nederland, omdat ze een tropisch klimaat nodig hebben. Gelukkig zijn er gekweekte soorten die ons klimaat en de winters wel aankunnen. Kijk op de website van MyPalmShop voor winterharde palm soorten. Als de palm voldoende zonlicht krijgt, zijn bijna alle winterharde palmen geschikt voor gebruik binnenshuis. Als u een goede binnenlocatie voor uw palm heeft, is af en toe water geven voldoende. 

 

https://www.mypalmshop.nl/