Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Een draadloos doe-het-zelver kiezen uit het houtkanaal

 

Een van de vele voordelen van deze cirkelzaag is zijn gebruiksgemak. In tegenstelling tot de meer gebruikelijke heen en weer bewegende zaag, die meestal slechts de helft van de afstand snijdt, werkt de cirkelvormige zaag bijna onmiddellijk. Met de weinige uitzonderingen van de cirkelvormige elektrische boor, is de cirkelvormige zaag niet de meest voorkomende elektrische gereedschap. In feite is het zeldzaam om er een te vinden. De reden voor deze relatieve zeldzaamheid is grotendeels te wijten aan het feit dat terwijl deze zagen extreem veelzijdige gereedschappen zijn, ze een paar inherente tekortkomingen hebben die hun gebruik kunnen beperken of zelfs ronduit te voorkomen dat ze helemaal worden gebruikt.

 

Snijbeperking

Eerst en vooral het meest voorkomende probleem dat elke cirkelvormige zaagvlakken hebben is dat het geen oneindige capaciteit heeft om te snijden. Het ontwerp vereist dat de messen stationair blijven tot het midden van de slag (vandaar de term parallel of flat), wat betekent dat als je lange of cirkelvormige snijdingen probeert te snijden met je zaag in een hoek, je het risico van je blad raakt, Hierdoor worden cirkelzagen beperkt door hun vermogen om cirkelvormige patronen en vormen te snijden.

 

Deze tekortkoming wordt verergerd door het feit dat de meeste cirkelzagen eigenlijk een enkel blad hebben. Simpel gezegd, wordt een groter mes minder gesneden terwijl een kleiner mes meer in dezelfde hoeveelheid tijd zal snijden. Dit betekent dat als je je cirkelvormige zaag gebruikt voor zwaar werk, zoals hout scheren of grotere frames maken voor het bouwen van prototypen, kun je beter een zwaarder werkmodel kopen, zodat je de zaag gedurende langere perioden van tijd kunt gebruiken

 

Regelmatig onderhoud

Een ander probleem dat veel mensen ervaren is een verlies aan kracht of prestaties na het gebruik van hun cirkelvormige zaag voor slechts een korte periode. Als het blad niet op zijn plaats blijft, loop je het risico dat je motor wordt oververhit of verbrandt. Daarnaast vergroot je het risico van je motor als je de lagers niet regelmatig onderhoudt. Een optie dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het oliën van de motor en messen. Je moet ook regelmatig je motor en blad opruimen, zodat je het levensduur van je apparatuur maximaliseert.

 

Er zijn verschillende draadloze zagen op de markt vandaag die net zo goed zijn als degenen die honderden of zelfs duizenden euro’s kosten. Sommige van deze duurdere opties stellen je echter in staat om meer functies en mogelijkheden te krijgen dan ooit tevoren. Als je eenvoudigweg je zaag begint te gebruiken voor kleine projecten, wil je misschien beginnen met een draadloos doe-het-zelver in plaats van een van de duurdere modellen.

 

Voor de huiseigenaar zijn er naast de cirkelzaag ook andere gereedschappen die handig zijn om woningverbeteringsprojecten te voltooien. Denk hierbij aan accuboormachine of een schuurmachine die je een goede bijdrage kunnen leveren. Bij Gereedschap Expert wordt een breed scala van deze gereedschappen aangeboden, dus overweeg een kijkje te nemen!

https://www.gereedschap-expert.nl/