Eurostarter
Image default
Gezondheid

Welke verschillende soorten beveiligingsdiensten zijn er?

Welke verschillende soorten beveiligingsdiensten zijn er?

Vele bedrijven bieden verschillende soorten veiligheidsdiensten aan. Denk hierbij aan de beveiliging van een persoon of object. Maar ook diensten op grotere schaal vallen hieronder, zoals tijdens evenementen. Al deze diensten hebben dus hun eigen naam. Maar wat houden deze veiligheidsdiensten precies in? Een aantal voorbeelden worden genoemd.

Persoonsbeveiliging en profilering

Deze beveiliging betreft uiteraard de beveiliging van een specifiek persoon. Dit kan op straat inhouden, maar ook tijdens evenementen. Deze dienst komt steeds vaker voor. Zaken als bedreiging of afpersing komen namelijk vaker voor dan je denkt. De persoonsbeveiligers kunnen zowel casual als in uniform inhuren. Zo vallen zij zo min mogelijk op in de gegeven situatie. Goede persoonlijke beveiligers spreken meerdere talen en bedrijven een vechtsport. Bovendien kunnen ze goed profileren. Hierbij spotten de beveiligers afwijkend gedrag en reageren zij hier effectief op om conflicten te vermijden.

 

Zorgbeveiliging

Zorgbeveiliging is een term dat minder bekend is maar veel voorkomt. Dit houdt de beveiliging van een zorginstelling in. Denk hierbij aan ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar ook bij het Leger des Heils. Naast de zorgmedewerkers vergroot u ook het veiligheidsgevoel bij cliënten en/of patiënten. Deze beveiliging is belangrijk omdat een zorginstelling vaak een centraal punt is. Het is een plaats waar mensen komen en gaan. Hierdoor is er weinig zicht op wat erdoor wie wordt uitgevoerd. De zorgbeveiliging houdt dus een oog in het zeil.

 

Evenementbeveiliging en toezichthouders

Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen wordt vaak veel evenementbeveiliging ingezet. Hierbij gaat het om beveiligers die representatief, gefocust en gastvrij zijn. Bovendien zijn ze vaak in het bezit van een eerste hulp certificaat. De beveiliging begint altijd bij de entree. Daarna draait het vooral om het herkennen en inschatten van eventuele gevaarlijke situaties. Deze moeten vervolgens op een correcte manier worden opgelost. Daarnaast worden toezichthouders vaak als extra ondersteuning ingezet. Deze mensen zijn het aanspreekpunt voor de bezoekers. Hier kunnen bezoekers terecht voor vragen en informatie. Ook houden ze het evenement netjes en veilig door ongelukken te voorkomen. Een combinatie van evenementbeveiliging en toezichthouders maakt het evenement tot een succes met een gegarandeerde veiligheid.

 

Hondenbeveiliging

Criminaliteit en agressie komt helaas vaak voor bij beveiligingswerk. Daarom kan er ook gebruikt worden gemaakt van getrainde honden. Deze hondenbeveiliging houdt een goed samenspel tussen geleider en hond in. Hierbij is de geleider altijd verantwoordelijk voor de hond. Deze honden functioneren optimaal door wekelijkse trainingen. Deze soort beveiliging is goed in te zetten bij de beveiliging van een terrein of gebouw. Door gebruik van honden zijn minder beveiligers nodig.