Eurostarter
Image default
Mode en Kleding

Handgemaakte lederwaren met een minimale impact op het milieu

Al eeuwenlang gebruikt de mens leer voor de vervaardiging van schoenen, tassen en andere mode-items. Leer is van alle tijden en zal ook in de toekomst niet uit het modebeeld zijn weg te denken. Bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige handgemaakte lederwaren? Dan bent u bij Liam’s Lederwaren aan het juiste adres. Behalve van kwaliteit bent u daar ook gegarandeerd van een verantwoordelijke totstandkoming. Leerlooien kan met chroom of plantaardig worden gedaan. Bij deze specialist wordt enkel de biologische methode gehanteerd.

Natuurlijke looistoffen

In plaats van met chemische stoffen worden handgemaakte lederwaren bij dit bedrijf vervaardigd met behulp van het natuurlijke ingrediënt tannine. Deze plantaardige looistof bevindt zich in de bladeren en de schors van veel planten en bomen. Tannine bindt zich aan de collageeneiwitten in het leer en zorgt er zo voor dat dit bestand raakt tegen invloeden van buitenaf. Dit maakt deze biologische handgemaakte lederwaren net zo duurzaam. Het grootste pluspunt is uiteraard dat u niet te maken krijgt met giftige stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en huidallergieën kunnen opwekken.

{externalimage}}

Vervaardiging van handgemaakte lederwaren in geheel eigen beheer

De bovengenoemde specialist vervaardigt reeds sinds 1984 handgemaakte lederwaren. De verkoop vindt online via de eigen website, maar ook winkels verspreid over Nederland en in het buitenland plaats. Alle producten van Liam’s Lederwaren worden volgens handwerk vervaardigd. Alles gebeurt in eigen beheer, zelfs het verpakken van de producten. De onderneming maakt graag gebruik van restleer. Dit is reeds bestaand leer van hoogwaardige kwaliteit dat door de mode-industrie anders zou worden weggegooid.

Een ruim aanbod aan artikelen, eventueel gepersonaliseerd

In de webshop van de specialist vindt u het complete productoverzicht. U kunt kiezen uit onder andere kantoorartikelen zoals bureauleggers, muismatten, briefopeners en pennenbakjes, maar ook (akte)tassen, gitaar-, bas-, ukelele- en banjobanden, en artikelen als toilettassen, portemonnees, onderzetters, boekenleggers, kussens en meer. Indien gewenst kunt u het artikel van uw keuze laten personaliseren.