Eurostarter
Image default
Bedrijven

Hovenier BBL

Heb je zin om als hovenier BBL aan de slag te gaan? Het werk als hovenier is bijzonder leuk en als hovenier BBL krijg je een goede eerste indruk van het werk. In de eerste plats is het werk leuk vanwege de afwisseling. Als hovenier doe je vrijwel altijd iets anders. Dit komt omdat je verschillende klanten hebt. Misschien ben je in de ochtend ergens gras aan het zaaien, terwijl je in de middag een tuin aan het onderhouden bent. Deze afwisseling maakt het werk leuk en uitdagend. Uiteraard moet je eerst solliciteren voor een vacature. Na de sollicitatie kan je worden uitgenodigd voor een gesprek. Een sollicitatiegesprek is heel spannend, maar met onderstaande tips wordt het ongetwijfeld een groot succes.

 

Goed voorbereiden op vacature hovenier BBL

In de eerste plaats raden wij je aan om je goed voor te bereiden voor het gesprek. Maar hoe doe je dit dan? Welnu, het is dan eerst van belang om relevante informatie te verzamelen. Je kunt veel relevantie informatie al in de vacature vinden. In een goede vacature wordt namelijk precies aangeven wat voor persoon ze zoeken. Jij hebt vervolgens de mogelijkheid om daar op in te spelen. Tegelijkertijd kun je ook extra informatie inwinnen over het bedrijf zelf. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig een website. Een goede voorbereiding heeft in principe twee belangrijke voordelen. In de eerste plaats kun je dan goed reageren op eventuele vragen die worden gesteld. Tegelijkertijd heb je dan zelf ook de mogelijkheid om assertief uit de hoek te komen. Je kunt zelf gerichte vragen stellen en dit wordt door veel afnemers van gesprekken gewaardeerd.

 

Wees authentiek

Veel sollicitanten zijn in de illusie dat ze tijdens het gesprek een soort masker op moeten zetten. Dat ze zich beter voor moeten doen. Uiteraard moet je het beste van jezelf naar voren brengen, maar het is tegelijkertijd wel belangrijk om authentiek te zijn. Het is bijvoorbeeld niet erg om zenuwachtig te zijn voor een sollicitatiegesprek. Je kunt dan wel doen alsof je niet zenuwachtig bent, maar je kunt er ook voor kiezen om dit toe te geven. Hoe authentieker je bent, hoe groter de kans dat je uiteindelijk de baan krijgt.

 

Kom op tijd

Als laatste willen wij nog even benadrukken dat het zeer belangrijk is om op tijd te komen. Het ligt zeer voor de hand, maar toch gaat dit zo nu en dan mis. Op tijd komen is niet heel moeilijk. Je moet gewoon op tijd vertrekken. Mocht je afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, dan is het verstandig om een bus of trein eerder te nemen. Je bent dan niet alleen op tijd, maar tegelijkertijd kun je ook in alle rust nog even het gesprek voorbereiden.