Eurostarter
Image default
Onderwijs

Hulp bij studiekeuze

Een studiekeuze adviesbureau is voor best wel veel jongeren ontzettend belangrijk voordat zij een definitieve beslissing kunnen maken wat betreft de studie die zij zouden willen gaan volgen. Het is een vraag die aan het einde van je middelbare schooltijd zo ineens gesteld wordt, maar waar je dan misschien nog wel helemaal niet op voorbereid bent, wanneer je nog niet heel je leven het idee in je achterhoofd hebt gehad van wat je graag zou willen worden. Een beetje hulp komt hier dan wel bij te pas en dan kun je hier maar beter meteen een specialist voor inschakelen, zodat je het beste advies en de juiste handvatten bij kunt verwachten.  

Een traject op maat gemaakt 

Het kan per persoon verschillen, maar meestal ga je een stuk of 7 sessies aan samen met de persoon die jou kan ondersteunen bij de weg naar de beslissing toe. In iedere sessie staat er een ander onderwerp op het thema, zodat je steeds meer antwoorden op je eigen vragen kunt krijgen en waardoor jij aan het einde van de 7 sessies met overtuiging een antwoord kunt geven op de vraag welke studie jij zou willen gaan volgen. Zo begin je met een goed gevoel aan de opleiding en kun je hier een fijne start mee gaan maken.  

Jezelf leren kennen 

In veel gevallen is het belangrijk om jezelf goed te leren kennen, voordat je een beslissing voor en over jezelf gaat maken. Wanneer je jezelf niet goed kent, wordt het tenslotte vaak wel heel erg lastig en is de kans vrij groot dat je jezelf nog tegen zult gaan komen tijdens de opleiding. Het maakt hierbij niet uit welk niveau je hebt en of je nou naar een hbo of naar een mbo opleiding zult gaan. Iedere opleiding en iedere beslissing is even belangrijk en verdient dezelfde goede ondersteuning en aandacht die toch wel vaak nodig is.  

Hulp voor iedereen 

Studiekeuze Amsterdam is een mogelijkheid, wanneer jij daar in de buurt woont, maar door het hele land heen is geschikte en passende hulp te vinden. Je kunt zelfs online hulp krijgen, zodat je niet hoeft te reizen. Zo is er voor iedereen wel een goede oplossing te vinden en kan iedereen uiteindelijk geholpen worden bij deze lastige keuze die toch een tijd van je leven zal gaan bepalen. Het zal namelijk voor veel jongeren een hele last zijn die van hun schouders af zal glijden, wanneer zij weten wat zij willen en wat hen te wachten staat.  

 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze//