Eurostarter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kosten voor VvE beheer, is het mogelijk daarop te besparen?

Als u eigenaar bent van een woning in bijvoorbeeld een appartementencomplex, dan bent u waarschijnlijk lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE zorgt voor het beheer en ook het onderhoud van het appartementencomplex waar u elke maand een voorschotbedrag voor betaalt. Toch vinden veel huiseigenaren dat ze onnodig veel betalen of is het ze onduidelijk of wat ze betalen wel goed wordt besteed. De vraag is dan natuurlijk of het mogelijk is om te besparen op kosten voor VvE beheer.

Kosten voor VvE beheer, waar wordt uw voorschotbedrag aan besteed?

Is het u niet duidelijk wat er met uw VvE voorschotbedrag wordt bekostigd? Het voorschotbedrag wordt meestal gebruikt om de kosten te dekken voor de gemeenschappelijke ruimtes als rekeningen voor elektriciteit, stookkosten, glasverzekering, klein dagelijks onderhoud, schoonmaak, storingsdiensten en kosten voor beheer. Maandelijks wordt er ook een bedrag gereserveerd voor groot onderhoud aan liften, trappen en daken, maar soms is het niet duidelijk wat groot onderhoud precies inhoudt. Wanneer er op tijd onderhoud wordt gepleegd kan worden voorkomen dat het gebouw zodanig aftakelt dat er ingrijpende reparaties nodig zijn. De kosten voor reparaties van achterstallig onderhoud zijn vaak de oorzaak van hoge kosten voor VvE beheer. Het opstellen van een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) kan achterstallig onderhoud voorkomen.

Besparen op de kosten voor VvE beheer met een betrouwbare VvE beheerder 

Wilt u voorkomen dat u onnodig te veel betaalt aan VvE beheer, dan is het zaak om een betrouwbare VvE beheerder in te schakelen. U bent gebaat bij een VvE beheerder die een MJOP opstelt en ervoor zorgt dat al het onderhoud op tijd wordt uitgevoerd en achterstallig onderhoud voorkomt. Door bijvoorbeeld een VvE beheerder uit te zoeken als MijnKeus! VvE beheer kunt u besparen op de kosten voor uw VvE beheer. U kunt vrijblijvend contact met ze opnemen om een op maat gemaakt plan op te stellen. 

https://mijnkeusvvebeheer.nl/