Eurostarter
Image default
Bedrijven

Neem geen risico met uw bedrijfsdata! Kies voor veilige datavernietiging

Het verwerken van data

Bedrijven maken op dagelijkse basis gebruik van dataverwerking. Soms op grote schaal, en soms op kleine schaal, maar hoe dan ook wordt er data verwerkt. Deze data kan op papier staan, maar meestal staat het op harde schijven, en andere datadragers. Het kan gaan om allerlei verschillende soorten data, variërend van namen en adressen van mensen tot bankgegevens, bedrijfsgeheimen en medische gegevens. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om daar op een veilige en verantwoordelijke manier mee om te gaan, ook bij het vernietigen er van.

Veilige datavernietiging

Veilige datavernietiging is essentieel, om zo te voorkomen dat (mogelijk) gevoelige informatie in de verkeerde handen terecht komt. Denk bijvoorbeeld aan medische gegevens, betaalgegevens of bedrijfsgeheimen. Als die informatie niet adequaat wordt vernietigd kan dit leiden tot fraude, identiteitsdiefstal, reputatieschade of allerlei juridische problemen. In het verlengde van het laatste punt geldt dat eenieder die data verwerkt de wettelijke plicht heeft daar volgens de geldende normen mee om te gaan, en dus ook te vernietigen. Houdt een bedrijf zich daar niet aan, dan riskeert ze aanzienlijke boetes. Deze regels zijn er om datalekken te voorkomen. Daarbij straalt een datalek slecht af op een bedrijf. Zo komt het, bij grotere bedrijven, bijna altijd in het nieuws en/of moeten de datalekken worden gemeld, wat allemaal kan zorgen voor verlies van vertrouwen bij klanten. Dit kan samen met de mogelijke boetes ook weer financiële schade met zich brengen. Kortom, genoeg redenen voor veilige datavernietiging!

NEG-IT Solutions

Maar waar te beginnen met veilige datavernietiging? Dat is heel makkelijk, NEG-IT Solutions biedt een met haar kratige shredder milieuverantwoorde en gecertificeerde manier aan om data te vernietigen, alles volgens de zogenaamde DID NORM 66399 en WEEELABEX norm. Harde schijven en andere datadragers, zoals bijvoorbeeld USB-sticks, tapes, SSD’s en memory cards kan NEG-IT Solutions probleemloos vernietigen. Zij kan de datadragers zelf op locatie komen ophalen als dat makkelijker is.

Een groot voordeel is voorts dat na de vernietiging een nette eindrapportage wordt opgesteld, zodat je altijd aan kan tonen dat je de veilige en verantwoordelijke route hebt gekozen. Neem geen risico, en laat je bedrijfsdata veilig en verantwoord vernietigen door NEG-IT Solutions.

Ruime ervaring

NEG-IT Solutions heeft ruime ervaring van maar liefst 25 jaar op het gebied van slimme IT-oplossingen en IT-diensten voor de zakelijke markt. Fijn om te weten is dat zij beschikt over een ISO 9001, ISO 14001 certificering, alsook over een NIWO vergunning in het kader van onder meer het vervoeren en verzamelen van bedrijfsafvalstoffen. Voorts is zij Microsoft Registered Refurbisher en Blancco gecertificeerd voor dataverwijdering. NEG-IT Solutions weet dus wat zij doet.