Eurostarter
Image default
Auto’s en Motoren

Nissan Micra ook tweedehands bijzonder populair

Het is het schoolvoorbeeld van wat je een compacte auto noemt, de Nissan Micra. Ondertussen is deze populaire auto al toe aan de vijfde generatie. De auto is bekend geworden door de zuinigheid en de ruimte die in de auto zit. In Japan kent men de Micra overigens als March.

Compacte auto die bijzonder zuinig is met brandstof

Nog steeds zijn mensen op zoek naar een niet te grote auto die zuinig is en toch verrassend veel ruimte heeft; het verklaart waarom de Nissan Micra ook tweedehands zo populair is. De auto kost je hoegenaamd niets. De wegenbelasting is laag en dat geldt dus ook voor de brandstofkosten. In de tips auto met de laagste kosten die regelmatig online op een van de autoblogs te vinden zijn, scoort de Nissan Micra tweedehands steevast hoog. Voor heel weinig geld krijg je verrassend veel auto met de Micra, ook tweedehands dus zeer gewild.

Karakter veranderde nauwelijks

De Nissan Micra K10 kwam ergens rond 1983 op de markt en was meteen een hit. In 1992 volgde met de K11 een update van de Nissan Micra, die in ons land alleen in een drie- en vijfdeurs uitvoering beschikbaar was. In respectievelijk 1998 en 2002 onderging de Nissan Micra opnieuw enkele wijzigingen. Nooit echter verloor de Micra haar eigen gezicht al werden met de jaren de koplampen wat groter en kreeg het nieuwe bumpers. Het karakter van de Japanner veranderde echter niet of nauwelijks.

Verrassend veel ruimte in de zuinige Nissan Micra

De K14, de nieuwste generatie van de Nissan Micra, is uiteraard voorzien van de nieuwste technologieën als bijvoorbeeld trace control waarmee onderstuur tegengegaan wordt. Die technologieën zul je niet meteen op de Nissan Micra in tweedehands uitvoering vinden. Je vindt echter wel een auto die betrouwbaar is en die buitengewoon zuinig met de brandstof omgaat.