Eurostarter
Image default
Eten en drinken

Mini worstenbroodjes, een leuke snack

Als je op zoek bent naar een leuke en snelle snack, zoek dan niet verder dan het lekkere mini worstenbroodje. Vooral mini worstenbroodjes zijn snel, lekker en een leuk gezicht omdat ze een stuk kleiner zijn dan je normaal van een worstenbroodje kunt verwachten.

Klein voedsel

Mini worstenbroodjes maken deel uit van een trend de laatste jaren die abnormaal klein eten betreft. Er bestaan bijvoorbeeld YouTube kanalen die zich wijden aan de voorbereiding van hele kleine vormen van alledaags eten, in sommige gevallen soms zelfs zó klein dat er geen praktische reden voor is. Maar dit draagt voor sommige mensen juist bij aan hoe leuk het is: de focus wordt dus weggetrokken bij het resultaat, oftewel het eten zelf, en wordt in plaats daarvan gevestigd op het proces van eten koken, bakken of gewoon maken, iets wat in onze maatschappij vaak op de tweede plaats komt, ná het resultaat, ofwel het eten. Mini worstenbroodjes zijn dan nog relatief eetbaar, des te beter, maar bij het maken van écht minuscuul eten is er bijna een meditatief aspect, want de focus ligt op het zo nauwkeurig klaarmaken van het eten, ook al wordt de hele maaltijd bij elkaar misschien niet eens groter dan één mondvol.

Worstenbroodjes van verschillende maten.

Het bestaan van mini worstenbroodjes duidt automatisch op het bestaan van worstenbroodjes van normaal formaat. Waar mini worstenbroodjes zijn, zijn ook maxi worstenbroodjes, of medium worstenbroodjes. Portie maten verschillen ook heel erg per land, bijvoorbeeld een large is in de Verenigde Staten een heel stuk groter dan hier of elders in Europa. Het is ook zo dat er veel verschil zit in de vleesconsumptie van ieder land, waarin de Verenigde Staten opnieuw vooraan staan. Desalniettemin is er natuurlijk ook in Nederland een groot publiek voor dergelijke worstenbroodjes. Wij hebben zelfs onze eigen variatie: het broodje rookworst.