Eurostarter
Image default
Alarmsysteem

Problemen met beveiligingsonderhoud oplossen

Problemen met beveiligingsonderhoud oplossen

Het onderhoud van het huisbeveiligingssysteem is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat alle componenten naar behoren werken. Of u nu van batterij wisselt of een alarmsysteemtest uitvoert, onderhoud moet regelmatig worden uitgevoerd.

In dit artikel worden verschillende manieren benadrukt waarop u uw beveiligingssysteem kunt onderhouden en wat u kunt verwachten bij het plannen van een afspraak met uw beveiligingsleverancier. 

Alarmsysteem
Heb je een irritante piep gehoord in je hele huis? De kans bestaat dat een van uw bewaakte alarmen een bijna lege batterij heeft. Om dit op te lossen, gaat u door uw huis met een batterijtester om uw alarmen te controleren. Als het piepen nog steeds niet is gestopt, probeer dan uw systeem te ontwapenen en opnieuw in te schakelen. Als dat niet werkt, moet de bedrading worden gecontroleerd.

Controleer ook het alarmtoetsenblok om te controleren of het piepsignaal afkomstig is van uw alarmsysteem. Soms is het piepen mogelijk afkomstig van een andere bron die niet op uw systeem is aangesloten, zoals een lokale rook- of koolmonoxidedetector.

Camerasysteem
Is de foto van uw bewakingscamera wazig? Verschijnt het beeld mistig op uw mobiele apparaat? Het is waarschijnlijk tijd om de lens schoon te maken. Om dit te doen:

  • Schakel de camera uit.
  • Gebruik een persluchtbus om vuil en stof van de lens af te blazen.
  • Neem een ​​microvezeldoek en veeg de lens voorzichtig schoon.
  • Schakel de camera weer in.

We raden u ook aan de kabels van uw camera te controleren om te zorgen voor goede verbindingen. Losse kabels zijn meestal verantwoordelijk voor een defect systeem.

Sensoren

Deur- en raamsensoren moeten ook worden onderhouden om ervoor te zorgen dat uw systeem aan zijn potentieel werkt. Controleer of alle sensoren zijn bevestigd en of de lijm nog steeds effectief is. Soms kan de lijm na verloop van tijd zijn kracht verliezen door vocht, waardoor de sensor uitglijdt en een vals alarm wordt geactiveerd. Koude temperaturen kunnen er ook voor zorgen dat sensoren samentrekken en uit elkaar trekken, net genoeg om een ​​alarm te activeren.

Voor maximale prestaties, vermijd het installeren van sensoren:

  • Onder objecten die gemakkelijk bewegen als gordijnen.
  • Dichtbij ventilatieopeningen of ventilators.
  • In gebieden waar kinderen of huisdieren hen kunnen bereiken.

Als u uw beveiligingssysteembesturing hebt voltooid en u nog steeds problemen ondervindt, moet u een professionele onderhoudsafspraak maken. Om dit te doen moet je: 

Een vertegenwoordiger zal dan contact met u opnemen om uw afspraak te plannen. Zodra een Lock Secure-expert arriveert, moet u hun referenties verifiëren. Een legitieme thuisbeveiligingsprofessional kan identificatie presenteren. Zodra dit is bereikt, kunt u doorgaan met de reparatie van uw thuisprogramma.

Afhankelijk van het probleem dat u ondervindt, zal de technicus met u samenwerken om de oorzaak van het probleem op te lossen. De omvang van het probleem zal bepalen hoe lang ze ter plaatse zullen zijn en welke vervolgactiviteiten vereist zijn.

Het is verstandig om één keer per jaar een professional uw huisbeveiligingssysteem te laten inspecteren. Tijdens routine onderhoudsafspraken, zullen onze Lock Secure-experts:

  • Inspecteer alle apparatuur, inclusief batterijen.
  • Controleer of alle zendsignalen de meldcentrale bereiken.
  • Zorg ervoor dat alle paniekknoppen correct werken.
  • Controleer de duurzaamheid van de deur en raamsensor om er zeker van te zijn dat er geen los zitten.
  • Repareer beschadigde onderdelen die mogelijk niet goed werken en die de veiligheid in gevaar brengen.
http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam