Eurostarter
Image default
Architectuur

BlueWorxx by World of Walas brengt duurzame innovaties en markt bij elkaar

Deelname aan Canadese bouwbeurs was groot succes

Innovatieplatform BlueWorxx nam vorige week deel aan Buildex 2018 in Vancouver, Canada. “We maakten tijdens deze bouwbeurs deel uit van het Europese innovatiepaviljoen,” vertelt Peter Borkens, CCO van World of Walas. “We hebben samen met een aantal partners presentaties gegeven over Europese innovaties die betrekking hebben op de verduurzaming van steden. Dat was een groot succes. We kijken terug op een goede beurs.

BlueWorxx houdt zich bezig met innovatie; met name door het dichten van het gat tussen technisch innovatieve partijen en de markt. “Wat wij willen doen is de markt koppelen aan innovaties en innovaties aan de markt. We hebben gemerkt dat er nog veel te winnen is, en dat een holistische aanpak vaak nog ontbreekt. Vanuit BlueWorxx zien wij hier een belangrijke rol voor ons weggelegd, waarbij wij ons focussen op steden en het samenbrengen van innovaties tot een duurzaam integraal geheel. Hierdoor kun je veel slimmer combinaties maken en verbanden leggen zodat een stad gezonder, vitaler en leefbaarder wordt.”

Schakel duurzame oplossingen op Buildex 2018

Het Europese innovatiepaviljoen op Buildex 2018 wilde een schakel zijn tussen duurzame Europese oplossingen voor gebouwen en steden, en de Canadese markt. “Samen met Walas Concepts en Dudoc Vancouver hebben we ervoor gezorgd dat Europa en diverse innovaties in de gebouwde omgeving goed naar voren zijn gekomen. Er zijn goede contacten gelegd en we zien veel kansen voor BlueWorxx en onze partners”, aldus Peter. BlueWorxx kan zijn partners veel bieden. Dat bleek ook tijdens Buildex 2018. Een aantal BlueWorxx partners was hierbij ook zelf aanwezig. “Het is mooi dat we de link meteen konden leggen naar iets concreets. We konden in Vancouver echt laten zien dat het niet alleen een mooi praatje is, maar dat we echt samen aan het werk zijn.”

Brug slaan tussen Europa en Noord-Amerika

Het team kreeg tijdens Buildex 2018 veel complimenten over de stand en over het programma. “We hebben ook goed kunnen uitleggen wat zo’n innovatieplatform als BlueWorxx nu precies betekent wanneer je de uitdagingen die steden met zich meebrengen wilt aanpakken. We illustreren dit graag met het voorbeeld dat wij – Nederlanders – al duizend jaar vechten tegen de zee. Een dijkje voor je eigen huis leggen heeft niet zo veel zin als je buurman of je community niet mee doet. Hetzelfde geldt voor de hedendaagse uitdagingen zoals veiligheid, CO2, klimaatverandering, schoon water en schone lucht. Dat verhaal snappen mensen heel goed. Met het platform willen we onder meer een brug slaan tussen Europa en Noord-Amerika. Samenwerken is een belangrijk thema.”

Bij de mens beginnen: de eerste stap van World of Walas

BlueWorxx is onderdeel van het bedrijf World of Walas. “Walas is een stedelijke ontwikkelaar, die werkt op een duurzame manier. Dat betekent onder meer dat we bij de mens beginnen: we kijken naar communities en vanuit communities kijken we pas naar gebouwen, gebieden en steden.” Walas bewijst met haar eigen projecten dat het principe echt werkt, bijvoorbeeld in Spinnerij Oosterveld in Enschede en Carbon 6, het oude CBS gebouw in Heerlen. “Hier zijn we heel actief begonnen met het bouwen van communities en het gradueel renoveren van het pand; stapsgewijs investeren op een duurzame manier. We gaan hierbij uit van de gedachte dat heel veel technologische innovaties al zijn uitgevonden.”

https://worldofwalas.com/nl/