Eurostarter
Image default
Auto’s en Motoren

Professioneel interieuradvies voor autoreiniging

De meeste mensen zijn trots op hun auto, vooral echte autoliefhebbers. Het is daarom belangrijk om je auto in goede staat te houden. Op deze manier ziet die er altijd op zijn best uit. Hoe vaak je hem ook gebruikt, hij zal na verloop van tijd slijten. Je zult ongetwijfeld tekenen van slijtage opmerken. Dit geldt voor zowel de buitenkant als de binnenkant van een voertuig. Auto interieur reinigen Amsterdam is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je voertuig in topconditie is. Lees er hier meer over!

Verwijder het dashboard, de deurpanelen en de middenconsole

Detaillering verwijst naar een verscheidenheid aan acties die je kunt uitvoeren om het interieur van je voertuig op te fleuren. Begin met het dashboard door wat auto detaillering oplossing op je microvezeldoek te spuiten en af te vegen. Pas alleen op dat je het niet rechtstreeks op oppervlakken aanbrengt waar het in contact kan komen met elektronica. Dit kan namelijk schade veroorzaken. Ga naar de deurpanelen en de middenconsole en gebruik een tweede handdoek om overtollig product te verwijderen.

Reinig de ventilatieopeningen en spleten

In detail gaan tijdens je schoonmaak sessie zal het verschil maken. Dit is hét moment om al die krappe plekken schoon te maken, zoals ventilatieopeningen. Hiervoor heb je een speciale borstel nodig, omdat deze in alle hoeken en gaten komt.

Haal de vloermatten eruit

Vloermatten zijn er om je tapijt te beschermen, maar ze moeten worden verwijderd zodat je bij belangrijke plekken kunt komen, namelijk het tapijt. Hun textuur houdt veel vuil, roet, kruimels, haar en wat je maar kunt bedenken vast. Door ze grondig schoon te maken, ziet de auto er dus schoner uit en voelt hij ook schoner aan.

Stofzuig de stoelen, matten en tapijten

Het is nu tijd om serieus te stofzuigen. Je moet eerst al het vastzittende vuil, roet en stof uit de weg ruimen. Stofzuig zowel de matten die je zojuist hebt verwijderd als de tapijten eronder. Begin vervolgens aan de stoelen. Zorg ervoor dat de hoek tussen de rugleuning en de eigenlijke stoel behouden blijft. Met de bovenstaande tips zal je interieur er alweer een stuk beter uitzien!