Eurostarter
Image default
Bedrijven

Tips voor een optimaal beveiligd huis

Een veilig gevoel begint bij een goed beveiligd huis. Je wilt natuurlijk met een gerust de deur uit kunnen zonder bang te hoeven zijn voor inbraak. Ook wil je met een goed gevoel kunnen gaan slapen, zonder je zorgen te maken over inbrekers die je huis ´s nachts leeg halen. Met deze tips zorg je dat je met een goed gevoel kunt wonen in jouw huis.

Begin bij de voordeur

Meer dan de helft van de inbraken gebeurt via de voordeur. De deur wordt in de meeste gevallen geforceerd met gereedschap. Zorg ervoor dat de voordeur over de juiste sloten beschikt. Je kunt de voordeur op verschillende methoden beveiligen tegen inbrekers. De basis is een goed cilinderslot. Voor extra veiligheid is het mogelijk om anti-inbraak strips op de deur en het kozijn te bevestigen.

Vergeet de achterdeur niet

De achterdeur wordt bevestigd met scharnieren die aan de buitenkant zijn bevestigd. Deze scharnieren zorgen ervoor dat inbrekers makkelijker je woning kunnen betreden. Zorg dus allereerst voor een goede omheining, zodat inbrekers niet zomaar bij de achterdeur komen. Dievenklauwen zijn onmisbaar bij een deur waarbij de pennen eenvoudig uit de scharnieren zijn te tikken. Voor een goede sloten set kun je je laten adviseren door slotenmaker Roermond.

Hang buitenverlichting op

Inbrekers willen natuurlijk niet gezien worden. Met voldoende buitenverlichting zorg je ervoor dat inbrekers juist wel worden gezien. Je zorgt ervoor dat ze niet onverstoord hun werk even kunnen doen.

Sluit ramen goed af

Het klinkt erg voor de hand liggend, maar het is belangrijk om ramen gesloten te houden wanneer je van huis gaat. Zo geef je inbrekers de gelegenheid om het huis eenvoudig te betreden. Sluit daarom ramen altijd goed af. Wil je het de inbrekers nog lastiger maken? Zorg dan voor hang- en sluitwerk van goede kwaliteit. Wanneer de scharnieren van het raam zich aan de buitenkant bevinden, dan is het aan te raden dievenklauwen te bevestigen.