Eurostarter
Image default
Dienstverlening

Upgraden naar een slimme thermostaat

Overweeg je om je thermostaat te upgraden? Automatisering en ‘smart’ tech zijn hot topics. Waarom zouden we ons zorgen moeten maken? Zijn de zogenaamde ‘slimme’ thermostaten van tegenwoordig echt zo slim als hun voorgangers? Wat zijn de voor, nadelen en tekortkomingen van de apparaten van vandaag? Besparingen op verwarming en koeling zijn mogelijk met slimme thermostaten, die een aanzienlijke impact hebben op de verwarmings- en koeling industrie. De installatie is eenvoudig en ongecompliceerd, zelfs voor bejaardentehuizen. We vergelijken slimme thermostaten met traditionele en laten je zien hoe je er een installeert. Beter nog, neem contact op met uw elektricien in de buurt.

Hoe werkt een Slimme Thermostaat?

Zoals de meeste slimme huis technologieën werkt een eenvoudige slimme thermostaat via een wifi-verbinding. Je regelt er gemakkelijk de temperatuur van elke kamer in huis mee. Met slimme thermostaten kun je de temperatuur van je hele huis openen en beheren via je slimme apparaat, in tegenstelling tot traditionele kamerthermostaten waarbij je een draaiknop of afstandsbediening gebruikt om de temperatuur te regelen. Zo houdt u uw woning tijdens uw afwezigheid op een efficiënte, toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier naar uw voorkeur en levensstijl op temperatuur. Een app die is gedownload naar je smart device werkt samen met de boiler van je verwarmingssysteem en de hoofdbediening van de thermostaat. Ook als je weg bent, kun je met deze app de temperatuur regelen. Een slimme thermostaat met een hogere mate van technologie kan je schema bepalen op basis van je gedrag. U kunt de temperatuur van uw huis instellen terwijl u op weg naar huis bent. Wanneer je thuis bent, past een slimme thermostaat zich automatisch aan je schema en levensstijl aan om je comfortabel te houden. Het systeem kan ook worden ingesteld om uw airconditioning of verwarming uit te schakelen wanneer u het huis verlaat.

Wat bieden ze?

Slimme thermostaten kunnen ook de kosten voor verwarming en koeling tot 20 procent verlagen en zijn ideaal voor diegenen die hun thermostaat waarschijnlijk niet of niet correct zullen programmeren. In tegenstelling tot programmeerbare modellen kunnen ze op afstand worden bediend via uw smartphone, mobiele apparaat of spraakbedieningssystemen zoals Google Home en Alexa. Ze hebben verschillende extra functies, waaronder rapporten over energieverbruik waarmee u andere manieren kunt identificeren om geld te besparen. Nieuwe ‘smart learning’-modellen kunnen in slechts enkele minuten worden opgezet en vereisen weinig tot geen programmering. Laat uw elektricien perilex aansluiten voor uw slimme thermostaat.

Slim versus Conventionele thermostaten

Traditionele thermostaten zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, van eenvoudige draaiknoppen die worden gebruikt om de gewenste temperatuur in te stellen tot iets complexere klokthermostaten waarvoor meerdere knoppen nodig zijn om dagelijkse voorkeuren in te stellen. Aan de andere kant optimaliseert een slimme thermostaat de verwarming en airconditioning van uw huis op basis van uw activiteiten, programmeer voorkeuren en locatie.