Eurostarter
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de belangrijkste voordelen van poedercoaten?

Hittebestendig poedercoaten biedt interessante voordelen. Een heel prettig voordeel is bijvoorbeeld wel dat er een mooi strak, egaal en effen resultaat bereikt kan worden. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloeibare verven, dan ontstaan er namelijk vrijwel altijd druppels in het eindresultaat. Dit zorgt niet alleen voor een minder mooie uitstraling, maar het maakt het object ook kwetsbaarder voor schade. Een tikje tegen een druppel aan is vaak al voldoende om een hele chip van de laag kwijt te raken, waardoor het object niet meer beschermd is. Dit zal met hittebestendig poedercoaten niet gebeuren. Voor professioneel coatingwerk kunt u terecht bij Hessels Poedercoating in Breda.

Belangrijke pluspunten van poedercoaten

Een strak en mooi resultaat is natuurlijk een mooi pluspunt, maar er zijn meer belangrijke voordelen van poedercoaten te noemen. Zo is het bijvoorbeeld voldoende om een enkele laag aan te brengen. Vervolgens wordt er door verhitting van het materiaal met de coating en een verharder een chemische reactie opgewekt. Door deze reactie is het de poedercoating direct volledig uitgehard, waarna het verder afgewerkt kan worden. Er kan dus altijd worden gezorgd voor een snel én slijtvast resultaat. De toplaag is van uitzonderlijke kwaliteit en verliest deze kwaliteit niet. Hierdoor kunt u jarenlang van een hoge kwaliteit genieten.

Een milieubewuste keuze

Natuurlijk mogen we milieu en gezondheid ook niet vergeten. Er worden geen oplosmiddelen gebruikt, waardoor poedercoating een stuk gezonder is voor de professional dan het werken met vloeibare verf. Het ontbreken van oplosmiddelen zorgt er ook voor dat poedercoating een milieuvriendelijkere keuze is dan het gebruik van reguliere, vloeibare verf. Wilt u meer weten over poedercoating of wilt u het poedercoaten overlaten aan een ervaren bedrijf? Dan kunt u eens vrijblijvend contact opnemen met Hessels Poedercoating in Breda. Dit ervaren bedrijf informeert en adviseert u graag. Vanzelfsprekend kunt u ook altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

https://hesselscoating.nl/