Eurostarter
Image default
Zorg

Wil jij je psoriasis laten behandelen?

Psoriasis is een chronische ontstekingsaandoening van de huid, deze wordt veroorzaakt door een afwijking in het immuunsysteem. Er worden steeds nieuwe huidcellen aangemaakt door het lichaam, dit gebeurt zodat de nieuwe huidcellen de dode, oude huidcellen kunnen vervangen. Bij psoriasis blijft de huid overvloedig huidcellen aanmaken. Zo krijg je een jeukende, rode, schilferige huid die ook nog eens pijn doet. Er komt veel jeuk en schaamte bij kijken. Bij het behandelen van psoriasis kun je de symptomen aanpakken, psoriasis is helaas chronisch en gaat niet over, maar kan wel flink verminderd worden.

Wat kun je doen tegen psoriasis?

Wil je de psoriasis behandelen dan is het verstandig om eerst naar de dokter te gaan. Zij kunnen dan vaststellen of het inderdaad om psoriasis gaat. Je kunt psoriasis op elke leeftijd ontwikkelen, vaak is het erfelijk, maar het is niet besmettelijk. Klachten kunnen verergerd worden door stress, verbranding van de huid, beschadiging van de huid en bepaalde middelen zoals: lithium, bètablokkers, malariapillen, ibuprofen en diclofenac. Alcohol en roken helpen ook mee aan de vermeerdering van de klachten bij psoriasis. Laat daarom de arts ernaar kijken en zij kunnen middelen voorschrijven.

Bij het behandelen van psoriasis worden regelmatig zalfjes en crèmepjes voorgeschreven. Neutrale smeersels zoals: cetomacrogolzalf, lanettezalf, vaseline en koelzalf. Ook bepaalde middelen op recept: corticosterioiden, salicylzuur, ureum, vitamine D, ditranol, teren, retinoïden, methoxsaleen, methotrexaat en apremilast. Zo zijn er nog een aantal middelen die kunnen worden voorgeschreven bij psoriasis. Helaas zijn deze middelen zeker niet zonder bijwerkingen en kunnen er ook weer andere klachten ontstaan.

Bij natuurlijke behandelingen zie je regelmatig tabletten die een verandering teweegbrengen in de darmflora. Vanuit binnenuit wordt de huid gestimuleerd om een normale celdeling te gaan verzorgen. Ook wordt het immuunsysteem versterkt en duurt deze psoriasis behandeling 6 maanden.