Eurostarter
Image default
Woningen

Zonnepanelen subsidie Brunssum

Bij de installatie van zonnepanelen moet precies worden vastgesteld waar de zonnepanelen komen te liggen en hoeveel exemplaren er in de beschikbare ruimte kunnen passen. Ook de plaatsing van de omvorm apparatuur is van belang. Maar denk ook aan het aansluitwerk in de meterkast. Beveilig nooit op veiligheid!

 

Maar waar heb je eigenlijk recht op in de gemeente Brunssum? Dat hebben we voor u op een rijtje gezet in het artikel hieronder!

 

Subsidies voor zonnepanelen Brunssum

 

Subsidies voor zonnepanelen in de gemeente Brunssum

Verschillende gemeenten of provincies bieden lokale voordelen en subsidies voor zonnepanelen. Deze zijn onder andere:

–          Duurzaamheidslening:

Net als bij de Energiebespaarlening is het bij deze lening mogelijk om via uw gemeente goedkoop geld te lenen voor zonnepanelen. Het bedrag van de lening varieert van € 2.500 tot € 25.000, met een looptijd van 10 of 15 jaar

–          Stimuleringsregeling:

Met deze lening kunt u het onderhouden, verbouwen of restaureren van uw woning tegen gunstige kosten financieren. In sommige gemeenten geldt deze regeling bovendien voor zonnepanelen.

 

BTW-teruggave

Als u ondernemer bent kunt u btw terug vorderen van de belastingdienst. Zowel voor het materiaal als de arbeidskosten voor zonnepanelen betaalt u 21% btw. Gelukkig kunt u al die BTW van de belastingdienst terugkrijgen. Dit wordt gedaan via de kleineondernemersregeling

 

Salderingsregeling

Salderen van zonnepanelen vóór 2025: tot en met 31 december 2024 wordt voor de elektriciteit die u terug levert hetzelfde bedrag betaald als voor de elektriciteit die u van het net afneemt. Als u bijvoorbeeld 2.500 kWh elektriciteit verbruikt, maar uw panelen produceren ook 2.500 kWh? Dan betaalt u aan het eind van de dag helemaal niets voor uw elektriciteitsverbruik. Het is dus lonend om nu te investeren in zonnepanelen.

 

 

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening kunt u bij het Nationaal Warmtefonds voordelig geld lenen om besparende maatregelen op energiegebied uit te voeren. Van belang is wel: u mag het geleende bedrag volledig voor de aanschaf van zonnepanelen gebruiken.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en heeft u behoefte aan advies op maat? Bekijk zonnepanelen Brunssum, daar vind u alles wat u moet weten!

 

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-brunssum/