Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over e-liquid

Vraag jij je ook weleens af hoe het kan dat er smaak zit aan je e-sigaret? Simpel: die smaak wordt geproduceerd door e-liquid. E-liquid doe je in jouw e-sigaret en deze wordt verdampt op het moment dat je gaat vapen. Door de aroma’s die zijn toegevoegd aan de e-liquid ontstaat een bepaalde smaak en geur. Om goedkeuring te krijgen, moet e-liquid aan een aantal strenge eisen voldoen. Meer weten over e-liquid? Lees dan snel verder!

E-liquid: waar bestaat het uit?

E-liquid is opgebouwd uit meerdere bestanddelen. De hoofdbestanddelen zijn de VG en PG stof. Deze worden later in het blog uitgelegd. Aan deze twee stoffen worden aroma’s en gedestilleerd water toegevoegd. Deze vloeistoffen zorgen voor de damp, smaak en geur. Tot slot kun je ervoor kiezen om nicotine aan je e-liquid toe te voegen. Deze is verschillende gehaltes te koop.

PG en VG

Propyleen Glycol (PG) en Vegetable Glycerin (VG) zijn de twee belangrijkste stoffen in e-liquid. De verhouding tussen deze twee zorgt namelijk voor de beleving van de damp. Dus hoeveel smaak proef je? Hoe sterk voel je de kriebel in de keel en hoe sterk is de geur die de damp afgeeft? Dat wordt allemaal bepaald door de verhouding tussen de PG en VG stof. Daarbij geldt de regel: Hoe hoger het PG-gehalte, hoe sterker de smaak en geur. Ook zal de kriebel in je keel dan toenemen. 

Hoe werkt e-liquid? 

Bij het gebruik van de e-sigaret wordt e-liquid verdampt. Dat gebeurt door een klein gloeidraadje; de coil. De coil zet de stroom van de batterij om in warmte. De warmte zorgt op zijn beurt weer voor de verdamping van de vloeistof, die je vervolgens kunt inhaleren. Omdat de coil voor de warmte zorgt, wordt deze intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig te vervangen. Zo blijft de e-sigaret goed functioneren.

Meer weten? 

In deze blog hebben we de basis van e-liquid behandeld. Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over vapen of de e-sigaret? Neem dan eens een kijkje op betrouwbare webshops, zoals SmokeSmarter.nl. Daar vind je een breed aanbod aan e-liquid en andere e-sigaret producten. Zij behandelen al jouw vragen en voorzien de website van uitgebreide informatie.

 

https://www.smokesmarter.nl/