Eurostarter
Image default
Woningen

Bijpassende vloerkleden bij uw hardhouten vloeren

Hardhouten vloeren staan bekend als klassiek, mooi en luxueus, dus misschien aarzel je om een vloerkleed toe te voegen dat ze bedekt. Maar hoe mooi hardhouten vloeren ook zijn, ze zijn niet de zachtste plek voor je voeten om te landen. Karpetten zijn de perfecte aanvulling om een kamer samen te trekken, het huiselijker te maken en wat meer comfort onder de voeten te bieden.

Of je nu echte hardhouten vloeren hebt of nep hardhout in de vorm van vinyl of laminaatvloeren, er is altijd een vloerkleed dat bij je past; je hoeft er alleen maar naar te zoeken.

Maat

Laten we beginnen met de maatvoering. Gewoonlijk moet een vloerkleed alleen het zitgedeelte van een kamer bedekken, en alle meubels moeten op het vloerkleed zitten of op zijn minst de voorpoten op het vloerkleed hebben. Dit zorgt ervoor dat het meest gebruikte deel van de kamer met elkaar verbonden en gastvrij aanvoelt voor de gasten. Als je een onregelmatig gevormde kamer of een gevarieerde meubelindeling hebt, kun je verschillende vloerkleden kiezen voor verschillende delen van de kamer. Zorg er wel voor dat hun kleuren en patronen niet botsen. De grootte is hier van belang: als u een te klein vloerkleed kiest, zal de kamer er eerder onsamenhangend uitzien in plaats van samenhangend.

Kleur

Bij het kiezen van een vloerkleed voor de kamer zijn er een paar verschillende doelen die het qua ontwerp kan dienen. Afhankelijk van het type of de kleur hardhout die je hebt, wil je misschien een andere kleur of textuur van het tapijt kiezen. Als je al donkere meubels hebt gecombineerd met hardhouten vloeren, zal een groot, lichtgekleurd vloerkleed de kamer opfleuren vanaf de vloer. Nu kan de gedachte om een lichtgekleurd vloerkleed in een kamer te leggen waar mensen eten, drinken en lopen, voor sommigen angstaanjagend zijn. Maar je kunt die zorgen wegnemen door een vloerkleed te kiezen met een lage pool om mogelijke struikelblokken te verminderen en een vlekbestendig vloerkleed voor het geval je toch struikelt met een vol wijnglas in de hand. Voor donker hardhout passen beige, wit, grijs en lichtblauw en geel het beste. Kies voor lichtgekleurd hout voor vloerkleden in bruin, bordeaux en aardetinten.

Voor een vloerkleed dat bedoeld is om je vloeren te beschermen tegen vuil en slijtage, zoals een vloerloper in je voorhal, kies iets donkerder of met een patroon. Kies een vloerkleedkleur in een soortgelijk kleurenpalet als uw vloeren en meubels om ervoor te zorgen dat ze allemaal samenwerken in een kamer.

Als je een huisdier bent, wil je misschien ook rekening houden met de haarkleur van je harige vriend bij het kiezen van een vloerkleed. Je bent misschien dol op je hardhouten vloeren, maar zodra je een comfortabel kleed hebt, wordt het ongetwijfeld de favoriete plek van je huisdier om op te kruipen – in plaats van hun te dure hondenmand. Dus, als je een zwart lab hebt, kies dan voor een donkerder vloerkleed, en als je een golden retriever hebt, kies dan een lichter vloerkleed.

Patroon

Nadat je hebt uitgezocht welk tapijt met kleurvlakken in jouw ruimte zou kunnen passen, wil je nadenken over het patroon. Tapijten met patronen zijn geweldig omdat ze vuil, haren van huisdieren en kruimels beter verbergen dan een effen tapijt. Tapijten in zuidwestelijke en oosterse stijl zijn klassieke patroonopties, maar zelfs een effen, gestreept tapijt kan uw hardhouten vloeren prachtig aanvullen. Als je voor een patroon kiest, kies er dan een die past bij de grootte van de kamer. Voor een grote kamer is een groot patroon op een vloerkleed logisch, maar een groot patroon in een kleine kamer ziet er niet helemaal goed uit. Als er al veel meubels in een grote kamer staan, is het misschien beter om een vloerkleed met een klein patroon te kiezen.

Veiligheid

Tapijten op hardhouten vloeren vormen een risico als u niet dienovereenkomstig plant. U wilt er zeker van zijn dat u een antislip vloerkleed kiest of een antislip vloerkleed eronder toevoegt om te voorkomen dat u valt. Gaat u de vloer leggen? Houdt dan ook rekening tijdens het zagen, het zagen van hout is niet hetzelfde als het zagen van laminaat

 

https://vloerenbaas.nl