Eurostarter
Image default
Vakantie

De leukste ideeën voor een vakantie in eigen land

Ons kleine land is rijk aan prachtige natuur, mooie steden en pittoreske dorpen. Genoeg reden om hier je vakantie door te brengen. We kunnen ons echter voorstellen dat je deze vakantie niet iedere keer op dezelfde manier wil invullen. Daarom geven we een aantal tips voor een unieke vakantie in eigen land. 

Huisje in de natuur 

Je ziet steeds vaker dat mensen de behoefte hebben om te ontsnappen uit de drukte en hectiek van het dagelijkse leven. Een huisje, midden in de natuur biedt hiervoor de perfecte uitkomst. De serene rust en kalmte van de Nederlandse bossen zijn en ware verademing voor iedereen. Trek er overdag lekker op uit en maak schitterende wandelingen om vervolgens ’s avonds heerlijk neer te ploffen voor een knisperend haardvuurtje. Klinkt goed, toch? 

Aan de kust 

Nederland ligt voor een heel groot gedeelte aan het water. Ons land leent zich dan ook bij uitstek uit voor een geweldige strandvakantie. Zoek bijvoorbeeld eens naar één van de prachtige vakantiehuisjes aan de kust. Wat dacht je van de vakantiehuisjes in Julianadorp? Heerlijk luieren op het strand of uitwaaien tijdens een schitterende strandwandeling. Dagelijks de zonsondergang meemaken en lekker fietsen door de duinen. Aan de kust beleef je gegarandeerd een heerlijke vakantie. Ook kinderen vinden het doorgaans schitterend op de uitgerekte zandstranden. Ze kunnen er heerlijk vliegeren en kastelen bouwen of spelen met de golven van de zee. 

Roadtrip 

Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen de kust, de natuur en de stad? Dan is een roadtrip een geweldige optie. Tijdens deze autovakantie geniet je van al het goede dat ons land te bieden heeft. Reis af naar het zonnige Zuid-Limburg en trek vervolgens naar Zeeland, de provincie van het water. Breng eens een bezoekje aan onze hoofdstad of rijdt door richting het hoge noorden. Nederland heeft talloze grote steden en natuurgebieden. Er is zóveel te beleven binnen onze landsgrenzen. 

Fietsvakantie 

Ben je sportief ingesteld en vind je het heerlijk om te genieten van mooie uitzichten en prachtige natuur? Dan is een fietsvakantie heerlijk. Op het internet vind je enorm veel fietsroutes, elk met een eigen verhaal. Fiets bijvoorbeeld een route langs de Hunebedden in Drenthe of trotseer de Deltawerken in Zeeland. Stippel van tevoren een mooie route uit en probeer zoveel mogelijk te genieten van alle indrukken die langzaam aan je voorbij trekken. Fietskleren aan, ketting gespannen en gaan met die banaan.