Eurostarter
Image default
Zakelijk

De opkomst en groei van crypto

Twintig jaar geleden was het internet helemaal hip. Alleen de nerds kenden het toen en zagen de potentie ervan in. Tien jaar geleden bracht dit internet een nieuwe ontwikkeling met zich mee, namelijk blockchain en Bitcoin. In de afgelopen jaren is dit tegen alle verwachtingen in gigantisch gestegen.

 

Waar tien jaar geleden mensen op een zolderkamer bezig waren met dit digitale geld zijn nu de grootste banken en bedrijven actief in deze wereld bezig. Bedrijven als PayPal en Microsoft, maar ook de lokale supermarkt. Je kunt zelfs eten bestellen op thuisbezorgd met je Bitcoin.

 

De groei in de afgelopen jaren

Of je dit moet doen is alleen een andere vraag. Het is namelijk duidelijk dat sinds de start van Bitcoin de groei constant omhoog is gegaan en hiermee ook de waarde. Wat de bitcoin koers gaat doen is nooit met zekerheid te voorspellen, maar in de begindagen had het geen waarde. Inmiddels heeft het afgelopen week opnieuw een All Time High bereikt van maar liefst meer dan €19.000, een gigantisch bedrag.

 

De voorspellingen voor de toekomst lopen dan ook ver uiteen. De ene expert verwacht dat Bitcoin zal dalen en op termijn zal verdwijnen. Er zijn alleen meer mensen die verwachten dat de cryptocurrency wereld langzaam, maar zeker de gehele financiële wereld zal overnemen.

 

Het internet was vroeger iets waar niemand heil in zag en de verwachting is dat de crypto wereld nu ook in dit stadium zit. De meeste mensen snappen het nog niet en hebben er geen vertrouwen in. Over tien of twintig jaar is de kans echter groot dat iedereen het zal gebruiken.

 

De meeste mensen weten nu ook niet hoe het internet precies werkt, maar het is niet meer weg te denken uit ons leven. Het lijkt erop dat Bitcoin dezelfde kant op gaat. Niemand weet het uiteraard zeker, maar het is een interessante ontwikkeling. Over deze ontwikkelingen kun je meer lezen op websites als currentcrypto.nl