Eurostarter
Image default
Bedrijven

Doe-het-zelven

Of je nu je eerste huisje in gaat, dit al je zoveelste verhuizing is of dat je je handen uit de mouwen moet steken bij een kennis, collega of vriend: iedereen zal in zijn leven een keer moeten helpen met- of zelf verbouwen. Wanneer je de kennis van het verbouwen niet vanuit de familie mee krijgt, zul je er verstandig aan doen om jezelf eerst een beetje in te lezen over bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde schroeven, zoals snelbouwschroeven bijvoorbeeld. Dit soort schroeven kunnen niet voor alles gebruikt worden, je dient bij het boren rekening te houden met het soort ondergrond waar je in gaat boren. Wanneer dit hout is, gebruik je bijvoorbeeld andere schroeven en een andere boor dan wanneer je in een bakstenen muur gaat boren. Zorg dat je hier van te voren genoeg over weet, je kunt namelijk flinke schade veroorzaken wanneer je een boor gebruikt die niet geschikt is voor de ondergrond.

Wanneer je gaat verbouwen maar hier zelf eigenlijk niet zo veel verstand van hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld gaan inlezen over bepaalde ingrepen. Beoordeel hierbij zelf wat er aan het huis moet gebeuren, of welke klussen nodig zijn. Hierna kun je bij vrienden met ervaring gaan informeren, of desnoods je beroep doen op een bouwmarkt. Ga niet in je eentje aan de slag! Dit is onhandig en ronduit gevaarlijk, je gaat niet in je eentje een balk met een hoekijzers vast kunnen maken zonder dat dit fout gaat of je hem scheef bevestigd. Verbouwen is altijd een klus voor minimaal twee personen, en vaak zelfs een stuk meer.

Bij verbouwen horen tegenslagen. Je zult ongetwijfeld onvoorziene dingen tegen komen, wat op het eerste gezicht een enorme teleurstelling is. Wanneer je je schouders eronder zet zijn er echter niet veel dingen die je nog tegen kunnen houden. Zorg voor de juiste motivatie!

https://www.bnvtools.nl/