Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Drie belangrijke kenmerken van cryptocurrency’s ten opzichte van standaard valuta’s

Drie belangrijke kenmerken van cryptocurrency’s ten opzichte van standaard valuta’s

Cryptocurrency’s zijn hip en via een goede exchange zoals Bitvavo.com kun je deze digitale valuta snel kopen. Laat ze in je wallet plaatsen en de crypto’s zijn klaar voor gebruik. Met crypto’s kun je online betalen en geld ontvangen, maar er zijn enkele belangrijke kenmerken die ze onderscheiden van de andere standaard valuta, zoals de euro, dollar en pond.

  1. Geen tussenpersoon

Als je crypto’s bezit, dan ben jij degene die ze beheert. Maak je ze over of ontvang je ze, dan heb je direct met een andere persoon te maken en niet met een bank. Iedereen die crypto’s bezit, beheert deze valuta. Hierdoor zijn de transactietijden erg kort en hoef je nooit gevoelige bankgegevens door te geven. Crypto’s worden niet voor niets de munten van de mensen genoemd.

  1. Transacties zijn onomkeerbaar

Een gevolg van het feit dat er geen tussenpersoon is, word je ook niet meer beschermd. Maak je een foutje tijdens een transactie (een 0 te veel, een verkeerd ontvangstadres), dan kan dit niet worden omgekeerd en ben je je geld kwijt. Ook is er geen bescherming tegen misbruik van je wallet. Tenzij je met de ontvanger kunt regelen dat het wordt teruggestort.

  1. Je bent volledig anoniem

Ook al zijn crypto’s openbaar en worden alle transacties die gemaakt zijn opgeslagen op een toegankelijke live database, hier kunnen nooit persoonlijke gegevens uit worden gehaald. Hierdoor zijn crypto’s erg populair bij entertainment sites. Je transactie kan niet worden teruggeleid naar jou.

  1. Beperkte voorraden

In tegenstelling tot standaard valuta’s zijn de voorraden voor de meeste crypto’s beperkt. Er kunnen geen extra briefjes worden gedrukt of munten worden geslagen. Van tevoren wordt bekend gemaakt hoeveel munten er wanneer worden vrijgegeven totdat een bepaald maximum is bereikt. De reden hiervoor is om grote inflaties te voorkomen in de toekomst. Het maximum aantal Bitcoins, bijvoorbeeld, is 21 miljoen.

 

https://bitvavo.com/nl