Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Een gaming laptop kiezen doe je zo

Een gaming laptop kiezen doe je zo

Je bent een gamer en je wil een nieuwe gaming laptop aanschaffen. Welke specificaties zijn eigenlijk belangrijk voor jouw nieuwe laptop? Heb je daar al over nagedacht? Ga je voor een kant en klare gaming laptop of wil je zelf je laptop samenstellen. In deze blog geven we je tips voor het aanschaffen van een nieuwe gaming laptop zodat je 100% zeker weet dat je de juiste keuzes maakt in het aankoop proces en helemaal blij bent met je nieuwe laptop. 3,2,1 lezen maar! 

 

Ga voor een goede processor

De processor een belangrijk onderdeel en moet absoluut snel genoeg zijn wil jij jouw favoriete games kunnen spelen op je laptop. Kijk daarom altijd over de laptop die je wil aanschaffen wel beschikt over minimaal een i5 processor. Een i7 processor is de hoogste processor maar als we eerlijk zijn maakt het niet eens zo gek veel verschil. Het allerbelangrijkste is dat je in ieder geval wel die i5 aantikt. Wanneer je voor een lagere processor gaat, bijvoorbeeld een i3 processor, kan de laptop jouw games niet snel genoeg laden en heb je een grote kans op complicaties met je laptop. 

 

De grafische kaart is het allerbelangrijkst 

Hoewel de processor een belangrijke rol speelt is de grafische kaart met stipt op nummer 1 het allerbelangrijkst wanneer je een laptop aanschaft om mee te gamen. Deze grafische kaart, ook wel GPU genoemd, bepaald namelijk in welke mate de graphics van de videogame geladen kunnen worden. Je kunt je voorstellen dat het niet prettig is als je de graphics niet goed kunt zien tijdens het gamen. We raden daarom aan om te kijken naar minimaal een GTX 1050 maar het liefst nog hoger. Wanneer je voor een GTX 1060 of zelfs een GTX 1070 of GTX 1080 gaat garandeer je jezelf van het meeste gameplezier. Met de GTX 1070 of GTX 1080 kun je genieten van VR en speel je jouw spellen op de allerhoogste kwaliteit. Heb je een laptop gezien met een i5 processor maar een hogere GPU? Kies dan altijd de hogere GPU boven de hoogte van de processor! 

 

Kies een beeldscherm waarop je alles ziet

Wellicht een minder vaak gehoorde specificatie, toch kan de grootte van je beeldscherm allesbepalend zijn voor jouw gameplezier. Op een te kleine laptop kun je vaak niet goed zien wat je aan het doen bent en mis je belangrijke elementen van het spel. Ga daarom altijd voor een 15 inch, of misschien wel een 17 inch beeldscherm. De gaming laptop zal wat zwaarder zijn om mee te nemen maar geloof ons; deze upgrade is het meer dan waard. 

https://bto.eu/laptops/gaming-laptops/