Eurostarter
Image default
Woning en Tuin

Een tweede huis in het buitenland

Een tweede huis bezitten. Stiekem willen veel mensen dat. Een tweede huis in het buitenland is dan ook vaak een wens. In de winter niet in het koude Nederland hoeven zitten klinkt niet verkeerd. Ook niet als je in plaats van dat lekker op het strand kan liggen in de zon. Als je uiteindelijk kiest om en vakantiewoning te kopen, dan moet je een aantal dingen regelen.

Waar kun je tegenaan lopen?

Voordat je een huis gaat kopen in het buitenland is het verstandig om goed onderzoek te doen. Zo voorkom je dat je spijt krijgt of dat je verkeerde keuzes maakt. Het laagseizoen is de ideale tijd om te bieden op een huis, want in het hoogseizoen liggen de prijzen vaak een stuk hoger. Ten tweede is het verstandig om te kijken bij welke makelaar het betreffende huis te koop staat. Vaak is dit bij meerdere makelaars. Een tip is om te kijken bij welke makelaars het huis te koop staat zodat je de goedkoopste kunt kiezen. Ook moet je op zaken letten zoals het verhuren van je vakantiewoning. Soms is dat niet toegestaan, dus controleer dit altijd even. Het is zonde als je plan was om op deze manier een beetje geld terug te verdienen, en je er vervolgens achter komt dat dit verboden is. De laatste tip is om je huis te laten inspecteren. Verborgen gebreken wil je niet tegenkomen als je je huis hebt gekocht en de overdracht achter de rug is.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk. Stel jezelf de volgende vragen voordat je een beslissing maakt:

–          Hoe staat het met de huurprijzen in het land en de regio?

–          Zijn er veel vakantiehuizen die te koop staan in de buurt?

–          Kom je er met de auto?

–          Kom je er met het vliegtuig en zijn de tijden gunstig?

–          Moet je rekening houden met gezondheidsrisico’s in het land of de regio?

–          Welke taal spreken ze in het land?

–          Wat voor weer is het tijdens de seizoenen?

–          Etc.

 

Goed voorbereid en overtuigd? Als je van plan bent om Venray te verlaten voor het buitenland is het handig om een makelaar in Venray je te laten helpen met de verkoop van je huis.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/41-1b5/makelaar-venray