Eurostarter
Image default
Hobby en vrije tijd

5 tips om stress te verminderen

Stress betekent dat je als het ware onder druk staat. Je lichaam reageert op het feit dat je geest stress ervaart. Hier kun je klachten van krijgen. Zowel psychisch als lichamelijk. Herken je dit? Hoog tijd voor wat meer ontspanning! Hieronder volgen enkele tips.

Eet gezond

Eén van de dingen die je het vaakst hoort: eet gezond. Dat houd je fit. En fitte mensen kunnen beter tegen stress. Het klinkt makkelijk, maar is niet altijd zo makkelijk als dat het lijkt.

Ga op tijd naar bed, maar sta ook op tijd op

Het is belangrijk om genoeg te slapen. Ga op tijd naar bed en sta ook op tijd op. Zo creëer je een vast ritme. Genoeg nachtrust helpt om problemen beter aan te kunnen, wat uiteindelijk stress kan verminderen.

Beweeg veel

Sporten kan psychische klachten verminderen. Buiten dat is sporten gewoonweg heel gezond en ondervind je hier uiteindelijk veel voordelen van.

Drink niet veel alcohol

Alcohol kan tijdelijk voor ontspanning zorgen. Maar als je veel stress hebt wil je niet alleen een tijdelijke oplossing. Op de lange termijn kan alcohol de problemen zelfs versterken. Dus laat de alcohol maar even staan!

Yoga-oefeningen

Yoga is een methode om leren ontspannen te zijn. Met yoga kun je je gedachten tot rust brengen. Ademhaling is een belangrijke factor hierin. Door middel van yoga kun je leren om een balans te vinden tussen uitdaging en rust. Een aantal houdingen die kunnen helpen zijn de kindhouding, eindontspanning, lotushouding en de gebroken kaars. Zo brengt yoga ontspanning en leert het je te communiceren met je lichaam. Dit kun je thuis doen maar je kunt er ook voor kiezen om een yogales in Sittard te volgen.

Opruimen

Rommel geeft over het algemeen stress. Wanneer je opruimt merk je dat je rustiger wordt. Een kleine schoonmaak kan al veel helpen!

https://yogageleen.nl/yoga-sittard/