Eurostarter
Image default
Hobby en vrije tijd

Een echte game kamer mag dit niet missen!

Ben je een fanatiek gamer, en ben je uren per week kwijt aan het spelen van jouw favoriete spelletjes? Dan is dit artikel voor jou. Het gamen op een tv met een normale set-up is leuk, maar als je de game ervaring echt wil verbeteren zal je iets moeten doen aan de omgeving. Verder in dit artikel wordt alles verteld over het inrichten van de optimale set-up, en wat je kan doen om de set-up zo leuk mogelijk aan te kleden.

Het bureau

Met een normaal bureau kom je een heel end, maar een echt goed game bureau is nog beter. Tegenwoordig worden er speciale bureaus verkocht voor de fanatieke gamers. De beste gaming bureaus hebben genoeg ruimte voor alle elektronische apparaten en bieden genoeg opbergruimte voor spullen. Verder zijn er ook bureaus met uitschuifbare toetsenbordplanken. Dit is ideaal voor de gamers die alles op de computers doen. Een groot bureau zorgt er ook voor dat je meerdere schermen kan plaatsen als je bijvoorbeeld streamer of Youtuber wilt worden.

Een gaming stoel

Met een normale bureaustoel kom je een heel end voor je gaming set-up, maar voor de fanatieke gamers die veel uren maken is het beter om een echte gaming stoel aan te schaffen. Deze gaming stoelen geven je de mogelijkheid om verschillende onderdelen in te stellen naar de wensen van jouw lichaam. Verder heeft een gaming stoel een stoere en mooie uitstraling die zorgt voor voldoende comfort. Ideaal voor de gamers die veel uren achter hun beeld en favoriete game maken.

Het beeldscherm

Om een game goed te spelen is het natuurlijk belagnrijk dat je mooi beeld hebt. Beeld die voldoet aan de wensen van de game. Veel games geven in eerste instantie aan om te laten zien hoe groot het scherm is. Voordat je een game begint zal je bepaalde stappen daarvoor moeten doorlopen. Het belangrijkste aan een beeldscherm is dat het beeld duidelijk moet zijn, maar dit betekent niet dat het beeldscherm heel groot moet zijn. Compacte duidelijke beeldschermen geven je de beste ervaring, en zorgen ervoor dat je beter kan gamen. Grotere schermen zorgen ervoor dat je niet in een oogopslag bepaalde zaken kunt zien.

Het geluid

Het geluid is voor de game erg belangrijk. Je kan tegenwoordig veel verschillende geluidsinstallaties krijgen die de game ervaring nog verder verbeteren. Voor sommige games is het wel beter om gebruik te maken van een koptelefoon of headset. Op die manier hoor je beter waar iemand zit bij een shooting game en kan je uiteindelijk beter worden in de game. Een mooie headset met goed geluid wordt door veel professionele gamers aangeraden. Vanwege het goed luisteren, maar ook door contact te hebben met andere mensen waarmee je speelt online. Een aanrader is om een koptelefoon te kopen waar je een microfoon in kan doen en los kan halen. Zo kan je de koptelefoon ook buiten het gamen nog gebruiken. Deze koptelefoons zijn dus multi-inzetbaar.

De verlichting

Een donkere game kamer klinkt ideaal om je goed te kunnen richten op de game. Dat is in veel gevallen ook zo, want bepaald licht of natuurlijk licht kan vervelend zijn om het beeld goed te zien. Een mooie toevoeging voor de set-up kan zijn om sfeerverlichting toe te voegen. Dit kan je kopen in verschillende kleuren, maar je kan ook een licht kopen die je met je telefoon steeds kan aanpassen op het gebied van kleur.