Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Wat heeft u aan een kijkglas?

Wanneer u op zoek bent naar een oplossing voor het zien van de aanwezigheid, stroming of het niveau van een medium, is een kijkglas wellicht geschikt. Een kijkglastoestel wordt ook wel eens controletoestel of inspectietoestel genoemd. Dit is een venster in bijvoorbeeld een leiding, ketel, tank of silo die het mogelijk maakt om het medium te kunnen zien en waarnemen. Een kijkglas is een ideaal middel wanneer het erg belangrijk is om het medium te zien. Het kan gemakkelijk ingelast worden. Een inlas kijkglas is vaak gemaakt van een RVS of stalen basisflens en dekflens, twee dichtingen en het glas zelf. Door middel van bouten worden de flenzen op elkaar gemonteerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een kijkglas en waar u deze eventueel kunt aanschaffen? Dan raden wij het u aan om te blijven lezen. In dit blog vertellen wij u namelijk meer over het kijkglas en de aanbieders.

 

De aanschaf van een kijkglas

Bij het aanschaffen van een nieuw kijkglas, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Het zou natuurlijk ontzettend jammer zijn als u onverhoopt een verkeerd kijkglas aanschaft. Voor leidingsystemen en inline montage kunnen kijkglazen worden geleverd met diverse procesaansluitingen. Hierbij kunt u denken aan flenzen, draadaansluitingen of lasaansluitingen. Kijkt u naar het glas, dan ziet u dat u hier ook een aantal keuzes in hebt. De keuze van het juiste glas is niet alleen afhankelijk van druk, maar ook de temperatuur en het medium. De meest toegepaste glazen zijn borosilicaatglas en natronkalkglas. Laat u goed informeren over de diverse mogelijkheden van het glas voordat u overgaat tot aankoop. Dan weet u zeker dat u het juiste kijkglas aanschaft en hier nog lang plezier van heeft.

 

Het juiste kijkglas bestellen

Om er zeker van te zijn dat u het juiste kijkglas koopt, raden wij u aan om advies bij een specialist op te vragen. Een specialist die wij vertrouwen is Ebora. Zij hebben jarenlang ervaring en een uitgebreid assortiment. Hierdoor hebben zij altijd de juiste oplossing voor iedere situatie. Bekijk hun website en neem contact met hen op. Zij helpen u graag verder en voorzien u van persoonlijk advies.

 

https://ebora.nl/