Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Geef jouw baksels net dat beetje extra met kleurstof

Kleurstof, aan veel producten wordt dit kleurrijke goedje al toegevoegd. Kijk maar eens op de ingrediëntenlijst van de producten die je wekelijks in de supermarkt haalt. Je zult versteld staan aan hoeveel producten kleurstof wordt toegevoegd. Dit wordt vaak gedaan om het product aantrekkelijker te maken zodat het beter verkoopt. Ook jouw baksels kun je net dat beetje extra – die echte wow-factor – geven met kleurstof. In deze blog duiken we hier graag wat dieper op in.

 

Dit kun je zoal met kleurstof

Kleurstof kun je op verschillende manieren aan jouw baksels toevoegen. Zo kun je het bijvoorbeeld door koekjesdeeg werken. Maar ook door verschillende beslagen, crèmes en andere vullingen. Wil je bijvoorbeeld een echte unicorn of regenboog taart maken? Dan ontkom je er eigenlijk niet aan om kleurstoffen te gebruiken. Of wat dacht je van luxe bonbons? Vaak kan een bijpassende kleur de smaakbeleving naar een nog hoger niveau tillen. Denk aan geel bij de smaak van banaan en rood bij de smaak van aardbei.

 

Verschillende soorten kleurstof

De ene kleurstof is de andere niet. Let er goed op dat je voor het kleuren van jouw bakcreaties eetbare kleurstoffen gebruikt! Niet-eetbare kleurstoffen kunnen erg giftig zijn en zijn dus schadelijk voor de gezondheid. Ook goed om te weten: binnen de categorie eetbare kleurstoffen kan er ook nog weer onderscheid worden gemaakt. Zo is de ene kleurstof bijvoorbeeld geschikt voor het op kleur brengen van degen, beslagen en crèmes, maar kun je er geen chocolade mee kleuren. Wil je jouw bonbons van een leuk kleurtje voorzien? Dan heb je daar speciale kleurstof voor nodig. Vaak staat het wel duidelijk aangegeven waar welke kleurstof voor gebruikt kan worden.

 

Bestel jouw kleurstof online

Heb je al een beetje een idee hoe je jouw baksels van een mooie kleur wilt voorzien? Bestel de benodigde kleurstoffen dan eenvoudig online bij Baktotaal Bouwhuis. Hier vind je de meest uiteenlopende kleuren en zelfs kleuren met een special-effect. Wil je graag zelf experimenteren? Dan kun je ook eerst alleen de primaire kleuren – rood, blauw en geel – kopen. Met deze kleuren kun je in principe alle andere kleuren van de regenboog mengen. Probeer het eens uit!