Eurostarter
Image default
Gezondheid

Haptotherapie Haarlem wat is dat eigenlijk?

Om een duidelijk beeld te krijgen van haptotherapie Haarlem en de effecten daarvan is het ten eerste van belang om te weten van haptonamie is. In het kort is dit een leer die gaat over het aanvoelen van uw lichamelijke balans. Onbalans in het leven zal zich uiten, maar velen hebben dit niet door. Dit houdt u onbewust tegen. Wanneer u vastloopt of zich doelloos voelt kan haptotherapie Haarlem ervoor zorgen dat u zichzelf weer terug vindt. Ook wordt vaak de oorzaak van de onbalans gevonden, of dit nu iets op uw werk is, iets in de privésfeer of een onopgelost probleem uit het verleden. Door de therapie leert u beter naar uw innerlijk te luisteren en gaat minder u onbewust voorbij.

De haptotherapeut

Dit klinkt allemaal lastig, het heet niet  voor niets ‘het onbewuste’, u merkt het niet. Toch komt de onbalans naar boven, dit door middel van signalen. De signalen heeft u soms wel door  en soms niet. De therapeut helpt u de signalen te herkennen en te plaatsen. Hierdoor kunt u er beter op inspelen en eventueel kunt u de onderliggende problemen in een latere fase zelf oplossen. Het doel van haptotherapie Haarlem is dat u de signalen herkent en zelf kunt koppelen aan het probleem. Dit is iets heel persoonlijks dus u moet open staan voor de oplossing van uw problemen. Hierbij creëert u een persoonlijke band met uw therapeut, vertrouwen is belangrijk tijdens de behandelingen. U moet eerlijk zijn tegen uzelf en tegen u therapeut, dit komt uw behandeling zeker ten goede. Een belangrijk onderdeel van haptotherapie Haarlem is contact en de menselijke relaties die u heeft. Dit heeft allemaal grote invloed op uw innerlijke balans en de balansen van uw omgeving.

Omgang buitenwereld

Tijdens uw haptotherapie Haarlem zal er veel nadruk liggen op uw omgang met de medemens. Hoe u communiceert is erg belangrijk. Dit geldt ook voor aanrakingen. Ook zal er gekeken worden naar de manier hoe u zich gedraagt tijdens een ontmoeting, dit is namelijk hoe al uw persoonlijke connecties met anderen begint. Wanneer u gebalanceerd bent, kunt u goed communiceren en daarmee beter omgaan met uw medemens. Haptotherapie Haarlem zorgt voor een verandering in uw omgang met uzelf en met uw medemens.