Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Heeft uw hond last van zijn anaalklieren?

Heeft uw hond last van zijn anaalklieren?

De eerste keer dat je je hond over de grond ziet rijden met zijn kont vraag je je vast af wat er met hem of haar aan de hand is. En dat is zeker geen gekke vraag, want het kan vervelende gevolgen hebben voor een hond als hij het vaker doet. Het kan namelijk betekenen dat uw hond pijn heeft. Het kan variëren van wormen tot anaalklieren, maar het kan ook iets onschuldigs zijn als zand, wat zal gaan irriteren. Voordat je weet waar je hond last van heeft, moet je eerst weten hoe je symptomen kunt herkennen. Wil je daar meer over weten? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we je er graag meer over!

 

Dit kan de oorzaak zijn

De anaalklieren hond bevinden zich aan de linker- en rechterkant van de anus. De klieren produceren een afscheiding die een sterke geur heeft. Maar helaas kan het voorkomen dat de klieren verstop raken en uw hond daar veel last van heeft. Sleeën betekent niet altijd dat uw hond een anaalklierprobleem heeft, het kan zijn dat er gras of zand op zijn rug zit. Maar als uw hond brandschoon is, is de kans groot dat uw hond last heeft van een anale verstopping. Bezoek op dat moment altijd de dierenarts om er zeker van te zijn dat uw hond niet lijdt. Als verstopte anaalklieren het geval zijn, is het zaak om deze te legen. Het is daarbij wel belangrijk dat uw hond stevige ontlasting heeft, omdat diarree een van de belangrijkste oorzaken van anale verstopping is.

 

Ben je benieuwd?

Als uw hond met zijn kont over de grond sleept, is het altijd verstandig om even wat beter op te letten. Als u niet zeker bent of uw hond ergens last van heeft, doet u er goed aan de dierenarts te bellen. Uw dierenarts kan u meer vertellen over waar uw hond last van heeft. Maar het proberen te voorkomen is natuurlijk het mooiste. Dit kunt u doen door voeding van Bellfor te serveren. Deze partij heeft speciaal voer dat de ontlasting van uw hond stevig houd.

 

 

 

https://nl.bellfor.info/