Eurostarter
Image default
Bedrijven

Het opzetten van je eigen bedrijf en waar je op moet letten

Het spelen van eigen baas is geen makkelijke taak en kan in veel gevallen een grote uitdaging zijn. Verantwoordelijkheden van het bedrijf liggen bij jezelf en daardoor ben je ook aansprakelijk als iets fout gaat. Je kan je problemen dus niet op iemand anders afschuiven en dus dien je zelf een oplossing te vinden voor eventuele problemen of ongeregeldheden. Ook je werkschema ben je zelf verantwoordelijk voor en dien je dus zelf bij te houden. Dit maakt het mogelijk om op elk moment te gaan werken. Sommige mensen hebben hier veel behoefte aan terwijl anderen dit als een hel zien.

Het starten van een eigen bedrijfje.

Misschien lijkt het je wel leuk om eigen baas te spelen en denk je dat je niet veel hoeft te doen. Dan zit je echter helemaal fout, want het spelen van eigen baas is niet makkelijk en daardoor kan je er meer tijd aan kwijt zijn dan je in eerste instantie gehoopt had. Onder andere dien je jezelf als eerste te registreren, daarna moet je gaan nadenken over wat je precies gaat verkopen. Kies je voor producten of toch voor diensten? Heb je dit overzichtelijk gemaakt? Mooi, dan wordt het de hoogste tijd om jezelf in te schrijven bij de KVK. Het inschrijven is een vereiste om in Nederland te kunnen starten met een bedrijf. Kies je hier niet voor? Dan kan dit je een flink aantal boetes opleveren van hoge bedragen.

Uren registreren als Zzp’er doe je zo

Als je geld wilt verdienen met je onderneming dien je natuurlijk wel in staat te zijn en aan te kunnen tonen dat je uren maakt. Zonder dit te doen zal de belastingdienst niet kunnen bepalen of je bedrijf volgens de regels opereert. Daarom dien je dus gebruik te maken van speciale programma’s die je helpen met het registreren van uren. Een Excel sheet kan al wonderen opleveren maar is soms niet geheel overzichtelijk. Daardoor kan het al snel zijn dat je iets over het hoofd ziet en daardoor inkomsten mis loopt. Uren registratie dien je daarom al vanaf het begin bij te houden, zodat je zeker weet dat je niets vergeet.