Eurostarter
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe kies je als senior een autoverzekering uit?

Sta je op dit moment te boek als een ‘senior’? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat het uitkiezen van een nieuwe autoverzekering niet al te gemakkelijk is. Dit komt onder meer doordat je volgens verzekeringsmaatschappijen een groter risico vormt.

Het verleden laat zien dat sommige senioren notoire schaderijders zijn. Zoals het vaker in het leven is, lijden de goeden hierbij onder de kwaden. Ook als je nog nooit schade hebt gereden, ga je mogelijk relatief veel betalen voor de autoverzekering. Gelukkig kun je nog geld besparen op de verzekering; dat doe je door autoverzekering vergelijken. Daarnaast vind je in dit artikel ook nog handige tips.

Zet je schadevrije jaren in

Heb je de afgelopen jaren helemaal nooit schade gereden? Dan bevind je je toch wel in een luxesituatie. Het is namelijk zo dat je in dat geval van de nodige korting kunt genieten. Deze korting is puur te danken aan de hoeveelheid schadevrije jaren. Vul deze jaren dan ook altijd in als hier naar gevraagd wordt.

Kies voor een beperkte dekking

Maak je met veel plezier op dit moment gebruik van jouw auto? Als senior is de kans groot dat je in een relatief oude auto rijdt; je hebt deze auto immers mogelijk al jaren. Des te ouder jouw auto is, des te minder uitgebreid de autoverzekering hoeft te zijn. Je kunt in dat geval dan ook het beste kiezen voor een WA dekking; een dergelijke dekking is de voordeligste. Bovendien loopt een autoverzekeringsmaatschappij bij een dergelijke dekking een stuk minder risico. Daarmee maak je het voor de maatschappij interessanter om jouw auto te verzekeren.

Blijf vergelijken

Denk je snel de juiste autoverzekering gevonden te hebben? Kijk dan nog eens op Autoverzekering.nl. Via deze website kun je razendsnel de perfecte autoverzekering vinden. Dat is dé verzekering die qua wensen en qua tarief aansluit op jouw voorkeuren. Met deze verzekering kun je hopelijk weer vele jaren vooruit.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je ook nog voor aanvullende verzekeringen kiezen. Daarmee stijgt de maandelijkse premie overigens wél. Maak al met een goede vergelijking en ga niet over één nacht ijs.