Eurostarter
Image default
Sport

Wat is een plyobox?

Zou je graag met je eigen lichaamsgewicht willen trainen? Dit kan ideaal zijn voor als je bijv. thuis wil trainen en niet zoveel ruimte hebt om grote apparaten te plaatsen. Je hebt dan bijvoorbeeld veel opties met een plyobox. Dit is een platform waar je vanuit stilstand op gaat springen.

Je gaat hierdoor echt werken aan het kracht zetten. Hierdoor kun je zorgen voor een betere sprong kracht, wat zich weer zal uiten in het hoger kunnen springen. Ook zal je uithoudingsvermogen toenemen en daarom is het ook zeker de moeite waard om eens te kijken wat jij hiermee kunt bereiken.

Kies je voor een plyobox?

Sommige mensen kennen de term plyometrisch trainen wel. Dit doe je namelijk met een plyobox en daarmee ga je je explosieve kracht echt vergroten. Je wil hoger springen, of misschien wel verder springen, of je wil leren om sneller te starten, beter te schoppen of harder te slaan.

Een manier van fitness waar steeds meer mensen gebruik van maken want het zorgt echt voor meer kracht en meer controle. Het doel hiervan is beheersing van impact op je gewrichten als je gaat landen. Maar dus ook het vergroten van je kracht. Je zou altijd eens na kunnen gaan of dat het wat voor jou is en dan kun je daar mooie resultaten mee behalen. Bouw het rustig op zodat blessures voorkomen kunnen worden.