Eurostarter
Image default
Woningen

Hoe kies je de beste hypotheekadviseur van Nederland

De hypotheekmarkt in Nederland maakt momenteel een ongekende bloei door. Meer mensen zijn op zoek naar financiering van hun huis en als zodanig zijn er meer opties voor hen dan ooit tevoren. Maar hoe kies je de juiste hypotheekadviseur? Wat is een goede hypotheekadviseur? Lees dan dit artikel over het kiezen van de juiste hypotheekadviseur in Nederland!

Een korte handleiding voor het kiezen van een hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur is een persoon die mensen adviseert over de financiering van hun woning. Ze zijn in wezen een makelaar die u in contact brengt met verschillende kredietverstrekkers, maar in tegenstelling tot hypotheekmakelaars, kunnen ze u niet vooraf laten goedkeuren voor financiering of zelf leningen verstrekken. Op papier lijkt er niet veel verschil te zijn tussen hypotheekadviseurs en makelaars, maar er zijn subtiele maar belangrijke verschillen die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om wel of niet goedgekeurd te worden. Het kiezen van de juiste voor u hangt af van wat voor soort service u zoekt en van welke bedrijven deze diensten in uw regio aanbieden.

Wat is een onafhankelijk financieel expert (IFE)

De afgelopen jaren is het steeds duidelijker geworden dat het zeer belangrijk is om uw financiële planning door een IFE te laten doen. Het komt steeds vaker voor dat iemand ‘de leiding’ heeft over uw financiën, wiens taak het is om uit te zoeken hoeveel u verdient en uitgeeft, welke activa u bezit en welke schulden u verschuldigd bent. Zij zorgen ervoor dat uw vermogen (zoals geld, aandelen of eigendommen) zo hard mogelijk voor u werken. Als er problemen zijn met uw beleggingen of inkomsten, zullen zij deze met u bespreken zodat u kunt beslissen hoe u het beste verder kunt gaan. Een goede IFE moet onafhankelijk zijn van hun klanten – als ze voor een investeringsmaatschappij werken, kunnen mensen zich zorgen maken of ze hen iets proberen te verkopen.

Stel uzelf deze 7 vragen voordat u een IFE inhuurt

In financiën is er geen belangrijker relatie dan die tussen een lener en zijn of haar geldschieter. Voordat u een grote financiële beslissing neemt, zoals het krijgen van een hypotheek, moet u ervoor zorgen dat u samenwerkt met een adviseur die het beste met u voor heeft. En hoewel alle financiële adviseurs in het belang van hun klanten moeten handelen, stellen sommigen hun eigen belang voorop. Stel jezelf deze 7 vragen voordat je er een inhuurt om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van zo’n onethische of malafide adviseur

Kunnen zij doen wat je nodig hebt?

Er zijn vier hoofdtypen hypotheekadviseurs: Hypotheekadviseurs die alleen leningen verstrekken aan mensen met een bepaald eigen vermogen of inkomen, hypotheekadviseurs die banden hebben met meerdere banken, onafhankelijke hypotheekadviseurs die u kunnen helpen bij het vinden van de beste deal voor uw specifieke behoeften, en makelaar die met veel verschillende banken werken. Voordat u op zoek gaat naar een adviseur, moet u ervoor zorgen dat ze daadwerkelijk toegang hebben tot hypotheken voor mensen zoals u. Als ze dat niet doen, heeft het helemaal geen zin om met hen samen te werken. Als u bijvoorbeeld een zelfstandige bent, zijn er nogal wat geldschieters, maar niet elke leningfunctionaris of -adviseur kan zelfstandigen helpen.

Passen ze bij uw project?

U moet zich op uw gemak voelen bij uw hypotheekadviseur. Kies iemand die ervaring heeft met het werken met projecten die vergelijkbaar zijn met die van u, aangezien zij beter toegerust zijn om u te helpen uw doelen te bereiken. Dat gezegd hebbende, kan het ook nuttig zijn om samen te werken met iemand die meer ervaring heeft dan alleen onroerend goed; als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een renovatielening voor een appartementsgebouw, is het misschien goed om een ​​adviseur te zoeken die ervaring heeft met appartementen of vastgoedbeheer. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk (of praktisch), dus weeg alle factoren af ​​voordat u een definitieve beslissing neemt.

 

Frits