De Nederlandse infrastructuur bestaat uit wegen en kunstwerken, zoals sluizen, bruggen en tunnels. Deze infrastructuur draagt onze samenleving en economie. Terwijl de bestaande infrastructuur veroudert, is het gebruik steeds intensiever. Dit is onderzocht geworden.
Levensduur van de infrastructuurPer jaar wordt circa 6 miljard euro uitgegeven om de infrastructuur in stand te houden. Om goede overwegingen te maken welke renovaties, reparaties en vervangingen zij gaan uitvoeren worden alle sporen en wegen goed in de gaten gehouden. Doordat ze alles in de gaten houden, krijgen ze ook een goed beeld van de toekomst omdat ze mede dankzij al die metingen kunnen monitoren hoe de conditie er in de toekomst eruit zal zien. Hierdoor weten ze hoe het er in de toekomst eruit zal komen te zien, kunnen ze kosten besparen en ook verkeershinder.
Oprijplaat motorHet is in Nederland mogelijk om verschillende rijbewijzen te halen, onder andere het motorrijbewijs. Het is de bedoeling dat je eerst het theorie-examen haalt en hierna het praktijkexamen. Je kan als je 18 bent opgaan voor je motorrijbewijs. Het examen bestaat ook uit een stuk voertuigbeheersing. Begin je pas na je 24e verjaardag met motorrijden, dan mag je zelf kiezen voor welke categorie je examen wilt doen. Deze keuze hangt af van wat je met een motor wilt gaan doen. Wil je bijvoorbeeld een motor voor het stadsverkeer of wil je liever een motor voor op de baan. Als je thuis een motor hebt, is het verstandig om een oprijplaat motor te hebben. Dit is een plaat die ervoor zorgt dat je gemakkelijk over drempels komt het de motor. Dit zal er weer voor zorgen dat er geen krassen ontstaan op de motor zelf. Het is dus erg handig om ene oprijplaat te kopen voor de motor. Verder zijn er ook nog heel veel andere middelen voor het motorrijden gemakkelijker te maken. |
https://drempelhulp.com/oprijplaat/ |