Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Kies jij ook voor de dag schoonmaak?

Overdag is iedereen aan het werk op het kantoor. De werkzaamheden op het kantoor worden uitgevoerd in hoge concentratie. Alle werknemers zitten graag in een schone omgeving en daarom wordt het kantoor vaak iedere dag schoon gemaakt. Vele kantoren worden in de avonduren schoongemaakt, maar toch neigen de schoonmaakorganisaties steeds meer naar een dag schoonmaak. Wij vertellen jou graag meer over het schoonmaken overdag. 

Flexibiliteit 

Vele schoonmakers komen in de avonduren de kantoorpanden schoonmaken. Om 17:00 uur zijn de medewerkers van de organisatie klaar met hun werkdag en kunnen de schoonmakers aan de slag. Ze mogen vaak maar door tot 20:00 uur, omdat de beveiliging rond deze tijd het pand komt afsluiten. De schoonmakers zullen nooit de tijd krijgen om een extra klusje uit te kunnen voeren. Het lijkt ons beter om overdag ook schoon te maken. Stel je voor dat er vroeg in de morgen een kopje koffie om valt, deze koffie moet zelf worden opgeruimd door de medewerkers. Dit kost tijd en deze tijd konden ze ook besteden aan het uitvoeren van hun eigen werkzaamheden. Een schoonmaker overdag kan inspelen op dit ongelukje. 

Opnemen in de organisatie

De schoonmakers in de avond zijn niet zichtbaar bij de organisatie. Het is vanzelfsprekend dat het schoon is, pas als iets niet helemaal schoon is, dan merk je op dat de schoonmakers hun werk niet hebben uitgevoerd. Het is tijd om de schoonmaker een onderdeel te laten worden van jouw organisatie. De schoonmaakmedewerker, wie zorgt voor een frisse omgeving, wordt een collega binnen de organisatie en krijgt gewoon zijn of haar eigen naam. De schoonmaker kan overdag rustig schoonmaken en in de avonduren kunnen ze de stofzuiger aanzetten. Bekijk wat mogelijk is en neem de schoonmaker op binnen de organisatie. Creëer waardering voor de schoonmaakmedewerkers. 

Klanttevredenheid

Een schoonmaakmedewerker kan prima schoonmaken zonder het nodige lawaai te maken. Het gevoel dat de schoonmaakster rondloopt, geeft je immers al een schoon gevoel. De klanten die binnenkomen bij jouw organisatie en een schoonmaakster zien lopen met groothandel schoonmaakartikelen in de hand, krijgen ook meteen een schoon gevoel. De klanttevredenheid en het serviceniveau worden naar een hoger level getild door middel van de schoonmaak.

https://facilitytradegroup.nl/