Eurostarter
Image default
Bedrijven

Makelaars in Breda overbodig geworden

Woningen in Breda massaal verkocht zonder tussenkomst makelaar

Een steeds groter deel van de woningen die verkocht worden in Breda worden niet via een makelaar verkocht. Door de krapte op de woningmarkt kiezen steeds meer mensen voor een alternatieve verkoopwijze. Via een reguliere makelaar zijn er hoge kosten verbonden aan de verkoop van een woning. Zoals kosten voor het maken van foto’s het opbouwen van een woning dossier en het op de markt brengen van de woning. Daarbovenop wordt nog eens een courtage gerekend op de verkoopprijs en kosten voor het opstellen van de koopovereenkomst.

 

Woning opkoper

Het alternatief waar het vaakst voor word gekozen is de verkoop aan een woning opkoper. Een van de grootste woning opkopers van Nederland Sons Real Estate heeft veel voordelen ten opzichte van de verkoop via een makelaar. Een van de voordelen is de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen Sons Real Estate brengt altijd een bod uit zonder voorbehoud op financiering hierdoor kan de verkoop direct in gang gezet worden. Indien gewenst kan de verkoop al binnen een week worden vastgelegd bij de notaris. Een ander voordeel is de mogelijkheid de mogelijkheid om in de woning te blijven wonen tot de overdracht van het nieuwe huis. Wel de zekerheid van verkoop en precies weten hoeveel de verkoop oplevert en geen dubbele hypotheeklasten of opzoek naar tijdelijke woonruimte. 

Marktconforme prijs

Een opkoper brengt een marktconform bod uit op een woning waarvoor de woning direct verkocht kan worden, het nadeel hiervan ten opzichte van de verkoop bij een makelaar is dat het bod niet overboden wordt. Indien er bij een makelaar meerdere partijen geinteresseerd zijn in dezelfde woning kan het voorkomen dat de ene partij een hoger bod uitbrengt dan de andere en vice versa. Dit kan resulteren in een hogere verkoopprijs dan de vraagprijs, hiervoor dient wel het gehele makelaarstraject doorlopen te worden en moet de potentiele koper de koop wel rond kunnen krijgen. Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om meer geld te lenen dan de taxatiewaarde van een woning, de rest zal uit eigen middelen gefinancieerd dienen te worden. Dit behoort niet voor iedereen tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-breda/